Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO!

Ribar nađen 6 mjeseci nakon nestanka: Preživio na - 39 Celzijevih stupnjeva jedući koru drveta

Foto: pixabay
1/2
29.03.2024.
u 11:31

Da bi preživio teške uvjete, sklonio se u lovačku kolibu u porječju rijeke Anadir, gdje se zimi temperature spuštaju do -39 Celzijevih stupnjeva. Preživio je tako što je jeo ribu i koru drveća te je palio vatru kako bi se ugrijao.

Ljudski duh i upornost, kao i nagon za preživljavanjem u najgorim uvjetima, uistinu mogu biti nevjerojatni. Ribar koji je nestao prije gotovo šest mjeseci i za kojeg se vjerovalo da je mrtav pronađen je u arktičkoj tundri na -39 Celzijevih stupnjeva.

Iscrpljeni 70-godišnji umirovljenik preživljavao je na kori drveta i ribljim zalihama zadnjih nekoliko tjedana prije nego što se ponovno susreo s obitelji. Ribič, čiji identitet u ovom trenutku nije poznat javnosti, otišao je na pecanje prije gotovo šest mjeseci, krenuvši na svom brodu u divljinu Čukotke, najistočnije ruske regije. Ubrzo nakon što je napustio svoje selo, rijeka se zaledila i ostao je nasukan gotovo 100 milja dalje.

Kako bi preživio teške uvjete, sklonio se u lovačku kolibu u porječju rijeke Anadir, gdje se zimi temperature spuštaju do -39 Celzijevih stupnjeva. Preživio je tako što je jeo ribu i koru drveća te palio vatru kako bi se ugrijao. No, unatoč svemu tome, umirovljenik je bio na korak do smrti kad su ga pronašli, navode lokalni mediji, piše The Sun.

Kad je nestao, njegova supruga nije odmah kontaktirala policiju jer je njezin suprug znao ići na duže izlete, ali se zabrinula kad se nije vratio za Božić. Policija je zatim organizirala hitnu potragu te su ga pronašli 100 milja dalje. Prilikom spašavanja činilo se kao da nesretni ribar ne može odgovoriti ni na jedno pitanje. No, kad ga je jedan od spasioca pitao je li dobro, samo je klimnuo glavom, a kasnije im je rekao da ne bi izdržao još dva-tri dana da nisu došli.

Usprkos tome iskustvu ribar je kazao kako planira i dalje ići u ribolov.

VIDEO Zanimljivo rješenje problema u Koprivnici

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Aurel
Aurel
12:07 01.04.2024.

postoji li ijedna osoba na ovom svijetu koja će povjerovati u ovu priču? preživjeti na minus 39 stupnjeva jedući koru derveća je previše čak i za najnaivnije dječje bajke...

G1
Gustav 13
12:50 29.03.2024.

Sto znaci bit zilav, to spasava zivot

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije