Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar – Kitarović:

'Moj savjetnik spreman je dati iskaz'. Predsjednica komentirala i pokušaj rušenja premijera

Kolinda Grabar - Kitarović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
23.10.2018.
u 13:02

Predsjednica je kazala da je njezin savjetnik rekao da je bio u kontaktu s gospodinom Vargom, ali ni blizu koliko se nagađa u medijima. ''Ne želim se petljati u rad policije, DORH-a, neka oni to odrade do kraja'', kazala je

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se na aferu SMS i činjenicu da je njen savjetnik Vlado Galić komunicirao s informatičarem iz Belišća Franjom Vargom osumnjičenim da je lažirao SMS poruke.

"Razgovarala sam s gospodinom Galićem, za sada su to samo insinuacije. Spreman je odgovoriti na pitanja institucijama. Neka institucije obave svoj posao. On je rekao da je bio u kontaktu s gospodinom Vargom, ali ni blizu onoliko koliko se nagađa u medijima. Ne želim se petljati u rad policije, DORH-a, neka oni to odrade do kraja. Rekao mi je da su se dva puta vidjeli osobno, nezgodno mi je govoriti uime gospodina Galića. Ako nadležne službe drže da to treba, neka da iskaz, a bilo bi dobro i da sam istupi u medijima", rekla je predsjednica, javlja N1.

Rekla je da ne zna ništa o navodnom planu za rušenje Andreja Plenkovića preko lažnih SMS-ova kojim bi ga se pokušalo upetljati u slučaj teške korupcije. 

"Ne znam o pokušaju rušenja Plenkovića ništa. Nadam se da nije riječ o unutarstranačkom sukobu. Ne miješam se u unutarstranačke poslove, niti HDZ-a niti SDP-a", poručila je predsjednica dodavši da je sa šefom SOA-e Danielom Markićem razgovarala jučer i da joj nije dao nikakve indicije. 

"Ako postoje indicije o rušenju premijera, onda je to pitanje nacionalne sigurnosti. Držim da je ovo sada više pitanje za rad institucija nego Vijeća za nacionalnu sigurnost, pravu istragu treba provesti policija, DORH, USKOK, PNUSKOK, pa i SOA ako se pokaže da se išlo u rušenje premijera", rekla je predsjednica

Na sličan način komentirala je i aferu Hotmail i mailove koje je objavio N1 koji pokazuju da se Lex Agrokor mijenjao dan prije nego što je došao na Vladu kako bi se strvinarskom fondu omogućila velika zarada.

"Neka institucije rade posao do kraja. Nažalost, cijela Hotmail afera nije zatvorena. Temeljna razlika između SMS afere prošloga tjedna i Agrokora jest da je skupina državnih dužnosnika komunicirala neprimjerenim sredstvima komunikacije oko izrade zakona. Nacionalna sigurnost bila je u pitanju jer se nisu koristile institucije i nisu korištena primjerena sredstava komunikacije", poručila je. 

Ponovila je kako bi, da je na mjestu savjetnika iz grupe Borg, vratila novac jer "čast je važnija od novca".

Komentirajući njene tvrdnje o brandingu Hrvatske i o tome da se previše bavimo aferama, predsjednica je rekla da se radi na borbi protiv korupcije i da je pravo medija izvještavati o aferama, ali da u Hrvatskoj ima ljudi koji rade i koji se trude te da i oni zaslužuju pozornost. 

"Ostajem pri tome da se od afera ne živi, one ne mogu nahraniti ljude. Temeljni problemi su ti imaju li ljudi posao, a ako ga imaju, primaju li plaću i primaju li je na vrijeme. Nažalost ne primaju je svi", rekla je predsjednica. 

Pogledajte video: Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 79

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:17 23.10.2018.

Sta ima Hrvatska s grupom Borg, njih niti placa drzava , niti porezni obaveznici , placaju strani i domaci investitori , vjerovnici kod kojih se Todoric zaduzio, imaju pravo zaposliti koga hoce i platiti koliko hoce. Sirite lazi i propagandu jedmog Marasa, Bulja i bipolarno poremecenog Pernara, zamisli kako bi isti napadali Plenkovica da je Agrokor propao, 50 000 novih nezaposlenih , krizu od koje bi pobjeglo jos koju stotinu tisuca Hrvata napolje??? Vi bi zabranili investitorima naplatu svojih dugova iako spasavaju radna mjesta, bas ste napredni i lojalni drzavi koju kao volite!

DU
Deleted user
13:18 23.10.2018.

Haha... Glavna frustracija levičara.

MI
Mimizo
13:36 23.10.2018.

samo vi izmišljajte afere a HRVATSKA u inat svima koji je ne mogu smisliti ide u dobrom smjeru i još samo da se rješiti udbe i nekih medija koji podrivaju iznutra ovu državu gdje bi nam bio kraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije