Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera SMS

Imali pripremljenu lažnu prepisku: Plenkovića htjeli optužiti za tešku korupciju

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.10.2018.
u 07:30

Dokumenti su trebali biti plasirani u javnost kako bi se kompromitirani premijer natjerao na ostavku, a istražitelji sada očekuju od Varge da im kaže tko je naručitelj

U računalima falsifikatora Franje Varge istražitelji su pronašli lažirane dokumente kojima je premijera Plenkovića trebalo izravno optužiti za tešku korupciju, tvrdi novi broj tjednika Nacional.

Kako pišu, dokumenti su trebali biti plasirani u javnost kako bi se kompromitirani premijer natjerao na ostavku, a istražitelji sada očekuju od Varge da im kaže tko je naručitelj.

Varga navodno ima još dokumenata koje je napravio, a trebali su služiti za kompromitaciju političkih protivnika.

Inače, prije nekoliko dana osječki Županijski sud produljio je za još dva mjeseca istražni zatvor bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi, kojeg Uskok tereti za izradu lažnih SMS poruka za potrebe bivšeg "Dinamova" čelnika Zdravka Mamića, i vozaču potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića Blažu Curiću, kojega se sumnjiči da je Vargi javio kako se zbog toga nad njim provode istražne radnje i da mu se sprema uhićenje.

>> Kronologija afere lažni SMS

Komentara 71

DU
Deleted user
07:57 23.10.2018.

Izrazito zanimljivo da Nacional i Jutarnji imaju izravan dostup do (zakonom tajnih) dokumenata iz istraga, a koje onda plasiraju kao ekskluzivu - iako je to zakonom zabranjeno, no posljedica - njet! E to bi bilo zahvalno istražiti, a tko meni ne vjeruje nek se osvrne na afere u proteklih godinu - dvije i kako s naslovnica "vrište" dokumenti koji su dio tajnih spisa državnih institucija. Ukratko, ovo gore sa SMS je navodno konstrukt - ali ovo o čemu postoji niz dokaza, e to je redovita pojava...

MA
magdalenakristo
09:39 23.10.2018.

Na mrzi svijet ostaje! Plenkoviću ne daj se, stići će ih božja ruka i kazna, samo prije u rementicu, pa poslije kod boga.

KP
kresimir.perak
09:38 23.10.2018.

Varga i njegova korumpirana ekipa neka počnu razmišljati kako će urediti sobicu u remetincu. Sramota što radite prvom poštenom čovjeku na vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije