Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Ravnatelj škole prijavio policiji Škoru, on odgovara: Na tom igralištu nisam bio

Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima, poručili su iz Gradskog ureda za obrazovanje
10. travnja 2021. u 18:05 19 komentara 10761 prikaza
Zagreb: Miroslav Škoro predstavio plan za sanaciju Jakuševca
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Srednja škola Jelkovec uputila je obavijest Gradskom uredu za obrazovanje zbog, kako su napisali, "neovlaštene političke aktivnosti na vanjskim terenima škole". Napominju da nitko iz škole nije dao dopuštenje te je ravnatelj škole o svemu obavijestio Gradski ured i policiju. Naime, kako su iz Gradskog ureda poslali i fotografiju na kojoj se vide dva vozila s plakatima kandidata za gradonačelnika Zagreba Miroslava Škore kod dvorišta škole u Jelkovcu istu smo i objavili kao i ostali mediji te priopćenje pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića. O svemu se na svom Facebooku oglasio i Miroslav Škoro koji kaže da tamo nije bio.

Grad Sisak darovao zemljište za izgradnju rehabilitacijskog centra Soba čuda OPTUŽBE PRIJE IZBORA Oporba optužila Ikić Baniček da gradski novac troši na samopromociju: 'Hvali se projektima koji su ostvareni kreditima'

Priopćenje iz Gradskog ureda za obrazovanje.

"Nastavno na obavijest Srednje škole Jelkovec upućenu Gradskom uredu za obrazovanje o održavanju neovlaštene političke aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima Škole od strane saborskog zastupnika i kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, g. Miroslava Škore, članova i simpatizera njegove stranke, i to bez prethodnog obavještavanja ili suglasnosti vodstva Škole, ovim putem apeliramo na g. Škoru i sve kandidate i kandidatkinje na predstojećim lokalnim izborima, političare, članove, simpatizere i aktiviste političkih stranaka da konferencije za medije, okupljanja i druge stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima, bilo vanjskim, bilo unutarnjim, škola i vrtića Grada Zagreba.

Neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza pozitivnih zakonskih propisa Republike Hrvatske, međutim, podsjećamo također da su sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece, učenika i zaposlenika škola i vrtića svim neovlaštenim osobama do daljnjeg zabranjeni svi posjeti i ulasci u odgojno-obrazovne ustanove na razini Republike Hrvatske, pri čemu je, kako u unutarnjim prostorima ustanove, tako i u dvorišnom prostoru, „neophodno osigurati dolazak što manjeg broja osoba“.

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović održao konferenciju za medije SDP ZAGREBAČKE ŽUPANIJE 'Župan Kožić zdravstvene djelatnike koristi za svoju kampanju, a stanovnici na preglede moraju u Zagreb'

Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima. Štoviše, u trenutku kad se zbog svakodnevnog povećanja broja zaraženih osoba učenici ne mogu vratiti u škole, već su primorani nastavu pratiti na daljinu, održavanje ovakvog okupljanja u dvorištu jedne odgojno-obrazovne ustanove držimo posebno nedopustivim i skandaloznim!

NEZAVISNA LISTA Duspara lovi novi mandat u Slavonskom Brodu: 'Borio sam se u uniformi, borim se i sada'

Još jednom apeliramo na g. Škoru i predstavnike političkih stranaka da s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece i učenika unutarnje i vanjske prostore odgojno-obrazovnih objekata, djecu i učenike ne zlorabe u svrhu samopromocije. Sve nadležne institucije ovim putem pozivamo da poduzmu sve potrebne aktivnosti s ciljem zaštite djece i učenika", stoji u priopćenju pročelnika Ivice Lovrića.

Odgovor Škore Lovriću

"Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu. Naime, pročelnik Lovrić u odlasku šalje neki dopis, a redakcija JL objavljuje sliku dva moja promidžbena vozila koja su parkirana izvan dvorišta osnovne škole u Jelkovcu. Optužuju me da uzurpiram gradsko zemljište i mole me da ga napustim. Poštovani pročelniče i štovana redakcijo, danas na tom igralištu nisam bio. Istina je da sam se družio s građanima i članovima DP-a u 11h na Trgu Dragutina Domjanića 6, a u 12,30h sam već bio u Gračanima i davao intervju. Ako pročelnik Lovrić, želi sudjelovati u kampanji šireći neistine o meni, onda bi to mogao na drugi način. Kad toliko ističe navodnu brigu o zagrebačkoj djeci, bilo bi mu bolje da pojasni javnosti zbog čega se tu djecu već godinama truje cajkama s radijske postaje za čije se obilato financiranje pobrinula upravo njegova VD šefica i kandidatkinja, gospođa Jelena Pavičić Vukičević. Žao mi je što su neke redakcije nasjele na ovu navlakušu pročelnika Lovrića koji je dio onoga što u Zagrebu ne valja i što ćemo promijeniti u hrvatskom glavnom gradu", napisao je Škoro.

Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu....

Objavljuje Miroslav ŠkoroSubota, 10. travnja 2021.
sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar Primarius
  Primarius:

  Zaokruži točan odgovor ......Ravnatelja je imenovao A) HDZ B) SDP

 • Deleted user:

  Zar je ravnatelj spao na to da laže i uvlači se HDZ-u?

 • Zeko_zna:

  Kakve epidemiološke mhere na otvorenim igralištu?