Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGROŽENA VRSTA

Pustinjska mačka u Tel Avivu pokazala svoje mlade

pustinjska mačka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
19.08.2015.
u 21:32

Felis margarita u Izraelu je skoro izumrla

Pustinjska mačka Rotem u zoološkom vrtu kod Tel Aviva u Izraelu fotoreporterima je pokazala svoje mlade koji su ugledali svjetlo dana prije tri tjedna.

Ova je mačka (lat. Felis margarita) ugrožena vrsta, a prirodna su joj staništa na području između Izraela i Jordana te Sjeverne Afrike i Saudijske Arabije. U Izraelu je skoro izumrla, dok ih se u europskim zoološkim vrtovima nalazi ih se samo 200-tinjak. Konzervacionisti ih stoga pokušavaju razmnožiti kako bi ih pustili u divljinu.

>> Beba zebra prava je tatina miljenica

>> Prva beba dvogrbe deve u povijesti osječkog ZOO-a

Komentara 2

DU
Deleted user
09:47 20.08.2015.

Izraelci su tako humani. Brinu se čak i o mačkama. Samo, ti muslimani ih ne puštaju na miru i moraju se braniti i onda ispadaju loši zato jer se brane. Lepe mačkice. Dobro da ima još dobrih ljudi kojima je stalo i do životinja.

LO
lovepet
22:18 12.10.2015.

jeeeeeee slatki su viiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije