Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ON NIJE BIO SMIREN'

Psihijatar objašnjavao grupe za podršku ubojici

Filip Zavadlav
Foto: Facebook
1/4
13.01.2020.
u 21:40

Nisam čuo da se u grupi promiču agresivne reakcije kao idemo ga osloboditi ili provaliti, nego idemo mu platiti odvjetnika i štititi ga u institucijama. Iskazi koji su u toj grupi bitni za društvo su i da ne volimo dilere, borimo se protiv njih - zaključio je Bagarić

Filip Zavadlav stigao je na psihijatrijsko liječenje u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu, a slučaj trostrukog ubojstva u Splitu komentirao je psihijatar Ante Bagarić iz Klinike za psihijatriju Vrapče koji ima puno iskustva u vještačenju situacija sličnih ovoj.

Iako još ne može sa sigurnošću reći kakav je profil trostrukog splitskog ubojice, napominje da su prije toga potrebna brojna psihijatrijska ispitivanja i istraživanja.

- Postoji površna i laička ideja da su takve osobe mirne, cool, lako to naprave i poslije toga se osjećaju dobro. To nije istina i to nije moguće. Svaki akter takvog događaja, bilo žrtva ili nasilnik i počinitelj, u njezinom emocionalnom svijetu se događaju vrlo burne promjene - objasnio je Bagarić koji na temelju snimke u kojoj se vidi kako hoda s kalašnjikovim zaključuje da nakon zločina Zavadlav nije bio smiren.

Filip Zavadlav
1/12

Spomenuo je i kako je ubojica iz Splita danas bio na pregledu kod psihijatra koji je procijenio da je 'raspravno nesposoban'.

- To znači da je toliko oštećen i da mu je mentalno stanje toliko poremećeno da ne može pratiti sudski postupak. Očito je krizna reakcija koja se kod njega javila najjačeg mogućeg intenziteta, da se nalazi u lošem psihičkom stanju te su odredili i hospitalizaciju u psihičkoj bolnici - kazao je Bagarić. 

Komentirao je i grupe podrške na Facebooku 'Pravda za Filipa' na koje za razliku od kolega gleda pozitivno.

- Ne zato da bi ga se glorificiralo. Nego te osobe i društvo nemaju povjerenje u institucije koje su trebale uraditi posao i koji su se sami organizirali da bi riješiti problem. Nisam čuo da se u grupi promiču agresivne reakcije kao idemo ga osloboditi ili provaliti, nego idemo mu platiti odvjetnika i štititi ga u institucijama. Iskazi koji su u toj grupi bitni za društvo su i da ne volimo dilere, borimo se protiv njih. Ne vidim poruke u kojima se slave ubojice nego one u kojima se ne slažu s kriminalcima i da se žele boriti s kriminalcima - zaključio je Bagarić. 

Komentara 12

HO
horton
21:51 13.01.2020.

Bravo, konačno jedan koji shvaća razloge nezadovoljstva ljudi i razloge podrške Filipu.

Avatar Caroline
Caroline
08:08 14.01.2020.

Ovo je KRIK javnosti užasnute spoznajom da je danas u Hrvatskoj jednog mladog čovjeka koji je želio pošteno zarađivati za život ,okolina u kojoj je odrastao i živio dovela u situaciju u kojoj je kao jedino rješenje vidio izbor - ubiti sebe ili one koji su ga natjerali da se poželi ubiti?! Nakon ovog strašnog događaja u Splitu, svaki normalan čovjek pitat će se, i to krenuvši od sebe prvog, što smo to propustili učiniti da nam se dogodio Filip Zavadlav? A grupa potpore Filipu je, nadam se, prvi korak na putu prema društvu u kojem se više niti jedan čovjek neće naći pred "izborom" s koji se suočio Filip.

Avatar morski
morski
08:18 14.01.2020.

Evo sad će Milanović sve rješit, dobro da ga imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije