Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSIMO POPIS

Prva nedjelja po novom Zakonu: Provjerite gdje tijekom dana možete obaviti kupovinu

Zagreb: City Center One West zatvoren zbog primjenjivanja novog zakona o neradnim nedjeljama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
02.07.2023.
u 11:39

Trgovački lanci i shopping centri već su ranije objavili ljetni raspored, a mi vam izdvajamo gdje možete u shopping ove nedjelje

Prva nedjelja koja se vodi prema izmijenjenom Zakonu o trgovini je stigla, a brojni građane jutros su dočekala zatvorena vrata. Podsjetimo, rad nedjeljom od sada bit će moguć samo 16 nedjelja u godini, dok do 1. siječnja traje tzv. tranzicijski period prema kojem trgovci mogu svih 16 nedjelja iskoristiti do kraja godine.

Trgovački lanci i shopping centri već su ranije objavili ljetni raspored, a mi vam izdvajamo gdje možete u shopping ove nedjelje. 

KONZUM 

Konzum je najavio kako planira sve poslovnice ''prilagoditi potrebama turističke sezone'', tako da se otvoreni centri razlikuju od mjesta od mjesta. Detalje možete pogledati OVDJE.

KAUFLAND

Kaufland najavljuje kako će sve nedjelje tijekom srpnja i kolovoza biti radne, a ostatak neradnih će rasporediti do kraja godine. Više pogledajte OVDJE.

POVEZANI ČLANCI:

LIDL

Prema odluci koja vrijedi za cijelu Hrvatsku, trgovine će na obali raditi tijekom srpnja i kolovoza, dok će nedjeljom biti zatvorene u Zagrebu i unutrašnjosti.

SPAR I INTERSPAR

Ove nedjelje radit će samo Interspar u King Crossu te Spar u Donjem Stupniku.

EUROSPIN

Trgovine Eurospina u unutrašnjosti neće raditi ove nedjelje, dok će one na Jadranu raditi do 22 sata.

PLODINE

Kao i ostali, Plodine većinom zatvaraju svoja vrata u unutrašnjosti, dok će one na Jadranu raditi tijekom srpnja i kolovoza. Cijeli popis možete vidjeti na linku.

STUDENAC

Radno vrijeme Studenca razlikuje se od poslovnice do poslovnice, a detaljan popis možete vidjeti OVDJE.

TOMMY 

Kao ni Studenac, Tommy nema zajedničku obavijest o radu nedjeljom, tako da popis otvorenih trgovina možete pronaći OVDJE.

SHOPPING CENTRI

ARENA CENTAR

Arena je, za razliku od trgovina, odlučila zatvoriti svoja vrata tijekom srpnja i kolovoza kako bi mogli biti otvoreni svaku nedjelju od 1. rujna pa sve do kraja godine. Izuzetak će biti 1. listopad i 31. prosinac, na Silvestrovo.

AVENUE MALL

Ista odluka vrijedi i za Avenue Mall, koji će raditi prve tri nedjelje u rujnu, prve četiri u listopadu te tijekom cijelog studenog i prosinca. 

CITY CENTAR ONE

Ova dva centra će se izmijenjivati prema principu da uvijek bude otvoren jedan centar. Iako nije naznačeno za ovu nedjelju, pretpostavlja se da radi City Centar one East, dok će West raditi iduću nedjelju, 9. srpnja, a East će biti zatvoren. Detaljne datume pogledajte OVDJE.

POVEZANI ČLANCI:

KING CROSS

Jedan od najstarijih shopping centara odlučio je prve dvije nedjelje u srpnju otvoriti svoja vrata, dok će ostatak ljeta biti zatvoren. 

SUPERNOVA

Shopping centri u Buzinu, Garden mallu, Cvjetnom i na Kaptolu neće raditi tijekom ljeta, a njihova prva radna nedjelja bit će 27. kolovoza. 

Z CENTAR

Z centar će raditi ovu nedjelju, dok će kino, Hall of Game, Z House of Beauty, MiniPolis, Adventure mini golf, Automat klub, caffe barovi, restorani radit će sve nedjelje u srpnju. FitStop bar neće raditi 23.7. i 30.7.

>> VIDEO Kakav prometni krkljanac! Pogledajte ove kilometarske kolone prema moru

Komentara 1

PI
pivodavac
12:26 02.07.2023.

Šta kokodačete zbog neradne nedjelje, ako nemrete preživit taj dan bez da idete u kupovinu onda crknite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije