Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI U REMETINCU

Prikrivenom istražitelju za 300.000 eura prodali 106.000 komada streljiva

Foto: Policijska uprava zagrebačka
1/3
19.09.2022.
u 16:00

Priča se događala od 3. kolovoza do 15. rujna, kada su se njih trojica kako se sumnja dogovorili da preprodaju oružje na ilegalnom tržištu. Prodaju su oglasili preko interneta, odnosno preko jedne aplikacije.

Danijel G. (38) te otac i sin Zoran V. (39) i Marijan V. (62) završili su iza rešetaka jer ih se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu, držanje oružja i streljiva. Kazneno su prijavljeni, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio im je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Priča se događala od 3. kolovoza do 15. rujna, kada su se njih trojica kako se sumnja dogovorili da preprodaju oružje na ilegalnom tržištu. Prodaju su oglasili preko interneta, odnosno preko jedne aplikacije.

Inače, Marijan V. je  vlasnik legalne trgovine koja se bavi prodajom oružja i streljiva. No to mu valjda nije bilo dovoljno pa je odlučio i malo zaraditi sa strane. Nudio je, kako se  se sumnja, prodaju 106.000 komada raznog streljiva, i za to je tražio 300.000 eura. No ono što nije znao, a što se i za njega i za ostale uključene u tu priču pokazalo kobnim je, da su prodaju dogovorili s  - prikrivenim istražiteljem, jer ih je policija očito duže vrijeme pratila i nadzirala.  

S "kupcem" su se  našli Danijel G. i Zoran V., a sastanak je organiziran u Mokricama i Oroslavju. Kada je trgovina dogovorena, streljivo je natovareno na jedan kamion, te odvezeno  na dogovoreno  mjesto, nakon čega je na scenu stupila policija i uhitila trojac. Pretragom njihovih kuća i stanova u Zagorju, nađeno je streljivo različitog kalibra, ali i jedna automatska puška s tri pripadajuća spremnika i jedan automatski pištolj tzv. Škorpion s pripadajućim spremnikom. 

VIDEO: Stotine torcidaša na autocesti napalo policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem: Dvije osobe ranjene

 

 

Komentara 1

PA
pax5
20:13 21.09.2022.

Haha,koje naivčine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije