Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVITE SE NA MOJA.HR

Prikažite svoj kraj što zelenije i iskrenije te osvojite bogate nagrade!

Što zelenije, to iskrenije
16.02.2024.
u 13:07

Kreativci, javite se! Osmislite, snimite i pošaljite nam kratki video na temu “Što zelenije, to iskrenije“. Kako sudjelovati u projektu moja.hr, doznajte u nastavku. Poziv za sudjelovanje traje još 10 dana!

POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU MOJA.HR

Pozivamo ljubitelje filma da sudjeluju u našem natječaju za jednominutni film s temom: “Što zelenije, to iskrenije”. Cilj je ovog natječaja potaknuti kreativnost i podići svijest o važnosti održivosti i ekoloških vrijednosti u svim krajevima Hrvatske kroz filmsko izražavanje mladih ljudi.

Tema: Što zelenije, to iskrenije

Tražimo po jedno djelo pojedinca ili ekipe iz svake županije i Grada Zagreba, koji će svojim filmovima istražiti povezanost između ekološke svijesti i iskrenosti. Filmovi trebaju istaknuti važnost očuvanja okoliša, poticati na održive životne stilove u našoj sredini te promovirati iskren odnos prema prirodi i svijetu oko nas. Filmovi u trajanju od jedne minute mogu biti u obliku dokumentarca, animacije, drame ili bilo kojeg drugog žanra.

Kriteriji ocjenjivanja: originalnost, kreativnost, jasna poruka o važnosti očuvanja prirode i tehnička izvedba.

Nagrade: 1. nagrada 2000 €, 2. nagrada 1500 €, 3. nagrada 1000 €

Rokovi:

Prijave s osnovnim informacijama o autoru (ili ekipi) te kratkim opisom ideje i izvedbe filma treba poslati do 10. travnja 2024. godine na e-mail: moja.hr@vecernji.net.

U slučaju više prijava iz pojedine županije autor projekta odabrat će jednu od ekipa čiju ideju smatra najzanimljivijom.

Rok za predaju filmova je 21. svibnja 2024. godine.

Autori su dužni napraviti korekcije ako predani filmovi ne odgovaraju tehničkim zahtjevima prikazivanja na televiziji do 31. svibnja 2024.

Svi filmovi bit će prikazani na Hrvatskoj radioteleviziji koja će prenositi završnu priredbu u lipnju 2024. godine.

Ova priredba prilika je da se filmovi predstave široj publici te da se dodatno promovira ekološka svijest i rad mladih filmaša na očuvanju okoliša. Sudionici će imati priliku nazočiti završnoj dodjeli, vidjeti svoje filmove na nacionalnoj televiziji, a to će dodatno podići vidljivost njihovih poruka i doprinijeti širenju ideja o održivosti.

Prijave s kratkim filmovima treba poslati na e-mail moja.hr@vecernji.net.

Pokažite nam svoju viziju održive budućnosti u svojoj sredini u jednominutnom filmu i pridružite nam se u promicanju ekološke svijesti kroz umjetnost filma!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije