Naslovnica Vijesti Hrvatska

Presude generalima koristit će u raspravi o tužbama za genocid

- Haaški tribunal samo je vrh ledenog brijega. Potrebno je suditi pred domaćim pravosuđima, kaže Ignjatović
19. travnja 2011. u 10:34 3 komentara 3 prikaza
generali-haag (1)
Foto: Reuters/Pixsell

Dušan Ignjatović, direktor vladina Ureda za suradnju s Haaškim tribunalom, izjavio je jutros agenciji Tanjug da će se presuda kojom su poglašeni krivima hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač sigurnokoristiti u sporu između Hrvatske i Srbije u kojemu su obje države tužile jedna druguza genocid. Podsjetivši da se taj spor odvija pred drugim sudom u Haagu, Ignjatović je istaknuo kako izrečena presuda još nije pravomoćna, ali će, kakva god bila, biti upotrebljena u tom postupku.

Izrazio je uvjerenje da će presudu, "ako ostane ovakva", srpski tim "upotrijebiti kao jedan od dokaza u korist teze da se tamo odigrao genocid". Dodao je da će branitelji Gotovine i Markača "sasvim sigurno" podnijeti žalbe, ali to će "vjerojatno" učiniti i tužitelj na oslobađajuću presudu Čermaku.

- Haaški tribunal je samo vrh ledenog brijega. Potrebno je suditi pred domaćim pravosuđima, u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu - rekao je Ignjatović.

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

 • tomaivan:

  čijeg vladinog ureda ? koje države ? gospodo iz večernjeg, dajte napišite funkciju čovjeka ispravno ... !

 • Avatar trunchbull
  trunchbull:

  Ljevica također suosjeća s hrvatskim generalima.

 • -obrisani-:

  19.04.2011. u 12:04h schteff je napisao/la: čijeg vladinog ureda ? koje države ? gospodo iz večernjeg, dajte napišite funkciju čovjeka ispravno ... ! ----------------------- Čijeg ? Pa srpske Vlade ! Da je hrvatske ne bi izjavu ni objavljivali !!!