Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNICA ODBACILA NAVODE

'Apsolutno je netočno da sam BIH prozvala nestabilnom i povezivala s terorizmom'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
1/4
31.07.2019.
u 11:25

Želim sve naše susjedne države vidjeti što prije u članstvu u EU, uopće ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom niti sam davala intervjue ili izjave, osim presica, kazala je predsjednica

Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je sve navode iz Jerusalem Posta vezane uz Bosnu i Hercegovinu. Na pitanje je li rekla kako je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama", kazale je: "Apsolutno ne!"

– S predsjednikom Rivlinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o BiH i našim susjednim državama i što sam rekla na presicama prije susreta s Rivlinom i Netanyahuom, a to je da želim sve naše susjedne države vidjeti što prije u članstvu u EU uopće ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom niti sam davala intervjue ili izjave, osim presica – kazala je Kolinda Grabar-Kitarović. 

Danas je novinarka Jerusalem Posta pojasnila da predsjednica Grabar-Kitarović nije govorila o Iranu te bolje pojasnila svoj tekst, a tijekom dana Jerusalem Post je promijenio navodnu izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na svom online izdanju i izbacio sve dijelove u kojima Kolinda Grabar-Kitarović kaže kako Bosnom i Hercegovinom upravlja militantni islam. 

Izbačen je dio koji kaže kako "državu(BiH) sada kontrolira militantni islam, koji postavlja agendu, dodavši kako su neki (od migranata) vrlo nasilni i provaljuju u domove".

O oštrim komentarima iz BiH, kazala je kako su "to komentari na komentare jedne novinarke koja je to pisala".

– Ponavljam, to nisam rekla. A ove žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašističkom državom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens. O tome neću govoriti. Definitivno je došlo vrijeme da se malo porazmisli o odnosima Hrvatske i BiH. Upravo suprotno! U posljednje vrijeme, nažalost, vidimo niz  koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni, od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kad je riječ o Pelješkom mostu – kazala je predsjednica. 

– Trebali bismo razgovarati o suradnji, o tome kako rješavati zajednička pitanja, prijetnje koje se očito ponovno javljaju na našem prostoru i kako možemo jedni drugima pomoći u rješavanju tih problema. A s druge strane, Hrvatska je tu i Hrvatska ostaje spremna pomoći bilo kojoj  susjednoj državi, uključujući i BiH,  u procesu reformi  i ostalome što treba ispuniti kako bi postala članica EU – dodala je predsjednica.

Kolinda Grabar-Kitarović pojasnila je i što je govorila o Iranu.

– Na presicama uopće nisam spominjala Iran, a  kad sam razgovarala s predsjednikom i predsjednikom Vlade, razgovarala sam u kontekstu stavova koje EU dijeli o Iranu, odnosno o poštovanju Sporazuma o  nuklearnom naoružanju i korištenju nuklearne energije u mirnodopske svrhe – kazala je predsjednica. 

Komentara 182

DU
Deleted user
11:33 31.07.2019.

svejedno je dosta točan opis, bošnjačko biranje hrvatskog predstavnika je militantni ekstremizam, bošnjaci se jako neozbiljno ponašaju, silom žele osvojiti bih za tursku

Avatar munšajn
munšajn
11:37 31.07.2019.

Rekla ne rekla, istina je. U BiH djeluju islamski fundamentalisti i imaju utjecaj na politiku BiH.

HE
hr.eu
11:59 31.07.2019.

Prvo, pa jasno je već odavno da BiH nije nama prijateljska država, a nije ni država niti će ikada ovakva kakva jest biti država. Drugo, po čemu su Muslimani predstavnici BiH više od Srba ili Hrvata? Dakle, negativne reakcije stižu isključivo od Muslimana, čiji glas vrijedi 33,33% u BiH (doduše imaju 66,66% jer oni glasuju i za prestavnika Muslimana i za tzv. predstavnika Hrvata).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije