Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE OTVORENJE

Poznato kada bi mogla biti gotova Stonska obilaznica: 'Još uklanjamo neke nepravilnosti'

Ston: Pogled iz zraka pristupne ceste prema Pelješkom mostu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
09.04.2023.
u 11:09

Promet je u kafićima i restoranima u obližnjem Stonu povećan za 120 do 150 posto, tvrde ugostitelji, no time se povećavaju i gužve na cestama

Od svog svečanog otvaranja kroz Pelješki most prošlo je više od milijun i 420 tisuća vozila, a posebne gužve bilježe se već i za uskrsne blagdane uoči početka sezone. Promet je u kafićima i restoranima u obližnjem Stonu povećan za 120 do 150 posto, tvrde ugostitelji, no time se povećavaju i gužve na cestama.

Kako bi se riješio i taj problem, u sklopu izgradnje Pelješkog mosta gradi se i na Stonskoj obilaznici koja je trebala biti gotova do Uskrsa, no to se ipak nije dogodilo, prenosi Dnevnik Nove TV.

Ston: Pogled iz zraka pristupne ceste prema Pelješkom mostu
1/16

Unatoč tome, iz Hrvatskih cesta su otkrili kako bi Stonska obilaznica trebala biti gotova do 20. travnja, tako da bi sve bilo spremno za turističku sezonu. - U tijeku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, to očekujemo da bi trebalo biti gotovo tijekom idućeg tjedna. U tijeku su isto tako i testiranja sigurnosnih sustava u tunelima. Nakon toga ćemo krenuti u proceduru za izdavanje uporabne dozvole - potvrdio je Ivica Tutman iz HC-a. 

Već ovoga petka na tom području je zabilježeno i do 50 posto više vozila nego inače. - Bez obzira što nije turistička sezona dnevno tu bude i po 10-ak autobusa koji dođu ciljano u Ston zbog povijesti i kulture i gastronomije - objasnio je načelnik Općine Ston Vedran Antunica, a Ston bi tako u budućnosti mogao sve više dobivati na važnosti.

Komentara 2

PU
paul-umpe
13:28 09.04.2023.

Samo ne ici u kapetanovu kucu.izvikan restoran a ustvari obicna kafana

Avatar Moodleen
Moodleen
17:48 09.04.2023.

Devedesetdevet posto NAŠEG novca ova "hrvatska" vlada ulaže samo u svoju dalmaciju. U Hrvatskoj i u Slavoniji nisu u stanju pokrpati ni rupe na cestama starim stotinu godina. Manje su nas krali u onoj bivšoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije