Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći infrastrukturni projekt

FOTO Spektakularni prizori iz zraka pristupnih cesta Pelješkome mostu

Ston: Pogled iz zraka na pristupne ceste kod Pelješkog mosta
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/16
05.04.2023.
u 08:47

Most je svečano otvoren u srpnju prošle godine, uz poruku kako se radi o svehrvatskom projektu koji ne razdvaja, nego spaja

Gradnja stonske obilaznice, posljednje faze projekta cestovnog povezivanja južne Dalmacije koji uključuje i Pelješki most i pristupne ceste, bliži se kraju. Dionica je duga 7,9 kilometara, ima dva tunela (Supava i Polakovica) duga po 1300 metara, most Ston dug 485 metara i dva podvožnjaka. Objavljene su impresivne fotografije iz zraka koje prikazuju kako napreduje gradnja pristupnih cesta prema Pelješkom mostu, Zaton Doli – Prapratno – Most Brijesta.

Podsjetimo, most je svečano otvoren u srpnju prošle godine, uz poruku kako se radi o svehrvatskom projektu koji ne razdvaja, nego spaja. Višegeneracijski projekt najveći je koji je Hrvatska financirala uz pomoć fondova u prvih sedam godina svog članstva u EU. Gradnju Pelješkog mosta EU je sufinancirala s 357 milijuna bespovratnih eura.

Video: Pogledajte kako izgleda Pelješki most iz zraka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije