Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renzo Piano

Poznati talijanski arhitekt ima plan za vijadukt u Genovi

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL
28.08.2018.
u 22:57

Renzo Piano (80) koji je projektirao centar Pompidou u Parizu i Potsdamer Platz u Berlinu, rođen je u Genovi i rekao je da ga je ta nesreća jako potresla

Svjetski poznat talijanski arhitekt Renzo Piano iznio je u utorak plan za  ponovno postavljanje vijadukta u Genovi, koji se urušio ovog mjeseca, usmrtivši 43 osobe.

Piano je o svojoj zamisli razgovarao s Giovannijem Totijem, predsjednikom pokrajine Ligurije, objavio je potonji na Twitteru.

Renzo Piano (80) koji je projektirao centar Pompidou u Parizu i Potsdamer Platz u Berlinu, rođen je u Genovi i rekao je da ga je ta nesreća jako potresla.

U razgovoru za agenciju Ansu je rekao da nakon nesreće nije mogao ni o čemu drugome razmišljati. Vijadukt Morandi, na autocesti A10, urušio se 14. kolovoza tijekom olujnog nevremena, pri čemu je s njega palo više od 30 automobila i kamiona.

Talijanska populistička vlada optužila je za nesreću privatnu tvrtku Autostrade per Italia čiji je većinski vlasnik obitelj Benetton koja odbija odgovornost.

Talijanski ministar prometa Danilo Toninelli izjavio je u utorak za televiziju Anch'io da bi vlada trebala nadzirati obnovu vijadukta koju bi trebale financirati Autostrade per Italia.

Sve drugo bilo bi nedostatak poštovanja prema obiteljima žrtava, dodao je.

>> Pogledajte video rušenja viadukta u Genovi

Ključne riječi

Komentara 3

MI
midea
08:16 29.08.2018.

a gdje u članku piše o tom njegovom planu ?????

MI
miso
23:23 28.08.2018.

...Netko je tu debelo podbacio - projektanti, izvođači ili održavatelji!

AA
aabbcc
10:20 29.08.2018.

Gdje su poznati strucnjaci bili prije rusenja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije