Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Poznati domaći lanac i ove godine pripremio iznenađenja za prvašiće svojih zaposlenika

Studenac
06.09.2021.
u 10:17

Ususret još jednoj školskoj godini, Studenac je za prvoškolce svojih djelatnika pripremio praktične poklon-pakete kako bi spremni ušli u novo razdoblje života

Početak školske godine najuzbudljiviji je za učenike prvih razreda, koji tek ulaze u školske klupe i vesele se svojem novom koraku u život.

Važan je to trenutak i za njihove roditelje jer i za njih predstavlja svojevrsnu prekretnicu. S roditeljima prvašića provjerili smo kako se pripremaju za avanturu koja im slijedi, jesu li spremni i kako im je ususret izišao njihov poslodavac, Studenac market. Kako bi djelatnicima koji su roditelji prvoškolaca uljepšao prve dane škole, Studenac treću godinu zaredom za njih priprema prigodne poklone – ruksak sa svim potrebnim priborom, ali i stvarima za veselije slobodno vrijeme i igru, frizbijem i vijačom.

Uzbuđenje tijekom cijelog ljeta

Napuštanje vrtića i odlazak u školu, o kojoj toliko slušaju, za mnoge je prvoškolce velik trenutak koji s radošću iščekuju. Tako je bilo i u domu Danijela Vugdelije, zaposlenika skladišta Studenca u Dugopolju, čija sedmogodišnja kći Maria Elena ove godine kreće u prvi razred.

„Maria Elena svake me nedjelje tijekom ljeta pitala je li sutra ponedjeljak kada kreće u školu i napokon postaje školarka. Približio se i dan kada je odgovor bio – jest, sutra je taj ponedjeljak. Uzbuđenje oko škole za nas traje cijelo ljeto, što me neizmjerno veseli. Naravno, svjestan sam da nas čekaju i godine kada će se više veseliti praznicima, ali ovih je dana odlazak u školu taj dugo očekivani trenutak i znak da postaje „velika““, rekao je Danijel Vugdelija.

Povratak u iščekivanje početka škole

I za Branimira Marinkovića, vozača Studenca iz Pazina, ovo je prvo iščekivanje početka školske godine jer u školske klupe šalje svoju kćer Melani.

Kako je, osim za školarce, polazak u školu velik trenutak i za roditelje, pitali smo ga kako se osjeća kao otac novopečene školarke.

„Sretan sam, ali se, naravno, i brinem kako će se snaći. Najradije bih i ja s njom svaki dan išao u učionicu da vidim treba li joj što i da joj budem potpora u novom okruženju. No vjerujem da je tako svim roditeljima prvoškolaca, osobito nama očevima koji u školu šaljemo kćerke i imamo ih potrebu zaštititi“.

„Poput većine njezinih vršnjaka, s Melani smo vježbali pisanje, čitanje i zbrajanje, tako da u školu odlazi spremna. Već smo prije nekoliko tjedana nabavili i raznu školsku opremu, a sve nas je, osobito Melani, razveselio i školski paket Studenca“, rekao je Branimir.

Blizanci i polazak u prvi razred

I dok je priprema za prva školska iskustva izazov za mnoge roditelje prvoškolaca, on se udvostručuje kada su posrijedi dva djeteta. Nikolina Cumeljan, poslovotkinja trgovine Studenca u Dubrovniku, majka blizanki Marele i Leone, pred sobom tako ima dvostruku avanturu.

„Marela i Leona kreću u prvi razred, a i za mene je to prvo iskustvo upisivanja djece u školu. Kada kažu da roditelj nikada nije posve spreman za odrastanje svojeg djeteta, uistinu ne lažu. Istodobno smo veseli i pomalo sjetni. Znamo da sada za njih kreću neke nove stvari i nova iskustva te da će se činiti da vrijeme teče sve brže“, rekla je Nikolina.

„Veseli me što su obje uzbuđene i ne brinem se jer su razigrane i pričljive. Kreću u isti razred pa se neće naći u posve nepoznatom okruženju i to mi kao majci olakšava pomisao na njihove prve školske dane“, zaključila je, dodavši da im je prve dane škole uljepšao i Studenac market svojim poklon-paketom.

Oprema za školu dio je avanture

Iako joj nije prvo iskustvo školarca u obitelji, za Ivu Kardum, prodavačicu u trgovini Studenca u Škabrnji, i dolazeće je iskustvo emocionalno.

„Premda u obitelji već imamo školarca Marka, koji će sada u treći razred, s kćerkom, šestogodišnjom Cvitom, ponovno se suočavao s raznovrsnim emocijama. Ovo nam je „novo-staro“ iskustvo, uzbuđuje nas, ali i pomalo zastrašuje činjenica da odrastaju, kao i vjerojatno sve roditelje“, istaknula je Iva.

Za školske klupe već su tjednima spremni, a u tome je pomogao i Studenac, koji na policama donosi sve za školu.

„Cvita je već mjesecima uzbuđena i veseli se novim prijateljima. Kao majku, plaši me svijet obveza i odgovornosti u koji sada ulazi. Još je malena i najradije bih joj priuštila još malo vremena bezbrižnog djetinjstva, no to je neizostavan trenutak roditeljstva. Veseli me kada vidim koliko se raduje ruksaku i svim školskim potrepštinama“, rekla je Iva.

Poklon-paketi za prvašiće samo su neke od pogodnosti za zaposlenike vodećeg lanca na Jadranu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije