Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDRAŠEVEC

Velika tragedija u Zagorju: U požaru staračkog doma poginulo šest osoba

U požaru u staračkom domu u Andraševcu smrtno stradalo šest osoba
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/23
11.01.2020.
u 09:32

Slijedi policijski očevid nakon kojeg će znati okolnosti požara

Policijska uprava krapinsko-zagorska izvijestila je jutros u 6:45 da su dobili dojavu o požaru u Domu za starije i nemoćne osobe u Dolinskoj ulici 22 u Andraševcu. Kako nam je potvrdio glasnogovornik policije Zoran Lončar, u požaru je smrtno stradalo šestero ljudi. 

Vatrogasci su dojavu dobili oko 5:23, a na teren iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe poslano je 9 vatrogasaca i dva vozila. U gašenju požara sudjelovao je i DVD Oroslavje koji je poslao 17 vatrogasaca i tri vozila. 

U požaru u staračkom domu u Andraševcu smrtno stradalo šest osoba
1/21

- Dobili smo dojavu oko 5:23 o požaru staračkog doma 'Zelena oaza'. Vatrogasci su otišli na intervenciju. Stigli su u 5:40. Zatekli smo razbuktalu vatru i nije bila moguća evakuacija štićenika doma. Požar je lokaliziran oko 6:10. U tijeku je akcija raščišćavanja kako bi požarištu mogli pristupiti policijski službenici i napraviti očevid - kazao nam je Dražen Sinković, zapovjednik zagorske javne vatrogasne postaje.

Kako navodi lokalni portal Zagorje.com, pored doma u dvorištu se nalazio drveni objekt, u kojem su po svemu sudeći, bili smješteni i štićenici doma. Objekt je u potpunosti izgorio. 

O domu 'Zelena oaza' na stranici Hrvatsko tržište rada stoji  kako je dom smješten u idiličnoj prirodi Andraševca, nedaleko od Stubičkih toplica, Oroslavja i Zaboka i da je smještaj u domu moguć u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Navedeno je kako medicinsko osoblje ulijeva povjerenje i sigurnost, te da imaju 24-satni nadzor liječnika.

 

Komentara 36

NE
NervozniPoštar
08:52 11.01.2020.

Mislim, prema slikama i svemu dostupnom, da je "pravi" starački dom u čvrstom objektu koji nije izgorio. Kad je posao krenuo, gazda je obližnju staju uredio za depadans koji je radio "na crno" i gdje je smještaj vjerojatno bio jeftiniji. Kad dođe kakav inspektor pokazuje mu se glavni objekt u kojem je više-manje sve u redu. Preuređena staja je bila u "sivoj" zoni, ispod radara.

MI
Milas
09:04 11.01.2020.

Mnogi takvi domovi su u stvari domovi strave i uzasa.

Avatar dras32
dras32
08:39 11.01.2020.

Baš me zanima kakav će biti komentar nadležnih službi, nismo znali. Imaš šupu praznu, napraviš starački dom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije