Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv Bernardića

Izvjestitelj u tom slučaju zamjenik predsjednice Povjerenstva Davorin Ivanjek rekao je da je protiv Bernardića podnesena anonimna prijava jer je iz medijskih napisa jasno da je završio Cotrugli Business School, program Chief Executive MBA čija je cijena veća od 260.000 kuna
25. listopada 2018. u 13:04 5 komentara 421 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je u četvrtak postupak protiv predsjednika SDP-a i saborskog zastupnika Davora Bernardića zbog primanja stipendije na poslovnoj školi Cotrugli (Cotrugli Business School) u Zagrebu.

Davor Bernardić Kritika Plenkoviću Bernardić: Vidjeli smo dvije godine nečinjenja, anemičnosti i afera

Izvjestitelj u tom slučaju zamjenik predsjednice Povjerenstva Davorin Ivanjek rekao je da je protiv Bernardića podnesena anonimna prijava jer je iz medijskih napisa jasno da je završio Cotrugli Business School, program Chief Executive MBA čija je cijena veća od 260.000 kuna. Također, po medijskim napisima Bernardiću je taj program plaćen stipendijom i time je, po anonimnoj prijavi, primio nedopušteni dar.

Ivanjek je rekao kako se iz Bernardićevih javnih izjava može zaključiti da je primio stipendiju za program magistra poslovnog upravljanja (MBA) od privatnog trgovačkog društva Cotrugli d.o.o koje ima u vlasništvu Cotrugli Business School u iznosu od oko 263.000 kuna.

Navodeći kako Bernardić u tom slučaju nije primio novac, kazao je kako se besplatna predavanja mogu smatrati uslugom bez naknade koji dužnosnika u obavljanju njegove dužnosti može dovesti u odnos zavisnosti te stvoriti obavezu prema darovatelju.

HDZ Vlada RH HDZ odgovorio Bernardiću: SDP-u je bolje da se poklopi ušima

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak i protiv saborske zastupnice Sonje Čikotić koja je bila predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Park prirode "Papuk" u razdoblju od 27. siječnja do 22. kolovoza 2017. jer je za to primala naknadu u iznosu od 2500 kuna, a što nije smjela po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je ne pokrenuti postupke protiv ministra državne imovine Gorana Marića, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda kao niti protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara.

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Vlaskoulicanec:

    Bero? Ma nemre biti? Pa SDP-ovci su iznad toga! Prljava propagandam desnice protiv nevine lijevice.....

  • ing-12345:

    Bernardić je izjavio da je od Cotrugli Business School, dobio stipendiju kao njen najbolji student programa Chief Executive MBA, To znači da Cotrugli Business School treba izbjegavati u širokom luku a ljude koji imaju njenu MBA diplomu ni pod kojim ... prikaži još!m uvjetima zapošljavati. Bernardić je živi dokaz za to.

  • rightside:

    pa nisi ti nit zoka veliki, nit njegov braco nit ostoja nit anka mrak,nit cvitan vise moze pomoci,,prema tome,,druze bero,,mogao si otici u neku vecernju skolu i bez buke platit nekom par soma kuna i dobio bi diplomu,,pa da si ... prikaži još! pitao druga sabu,,on sigurno ima ljude koji mogu napravit i tebi diplomu za 200-300 eura,,)))))