Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ odgovorio Bernardiću: SDP-u je bolje da se poklopi ušima

Istaknuli su i da je Vlada u protekle dvije godine mandata potrošila na ispravljanje negativnih trendova koje im je ostavila prethodna SDP-ova Vlada
19. listopada 2018. u 16:19 30 komentara 1748 prikaza
HDZ
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Iz HDZ-a su u petak odgovorili SDP-ovcima na kritike rada Plenkovićeve Vlade, poručivši kako bi im bilo bolje da se "poklope ušima" umjesto da kritiziraju jer je Vlada protekle dvije godine mandata potrošila u ispravljanju negativnih trendova koje im je ostavila prethodna SDP-ova Vlada.

Davor Bernardić Kritika Plenkoviću Bernardić: Vidjeli smo dvije godine nečinjenja, anemičnosti i afera

"SDP-ovi kritikanti imaju obraza pametovati, a prema usporednim podacima bilo bi im bolje da se - poklope ušima", navodi se u HDZ-ovu odgovoru na Facebooku predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću, koji je danas prve dvije godine Plenkovićeve vlade ocijenio "godinama političke korupcije, bez ikakvih reformi".

HDZ navodi da su od SDP-ove vlade naslijedili svega 9 posto ugovorenih sredstava od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju iz EU-a. "Danas smo na 54 posto", ističu u odgovoru Bernardiću.

Franjo Tuđman Mirko Galić Nikad HDZ nije bio (samo) demokršćanska stranka pa ni u doba Tuđmana

Među svojim uspjesima HDZ navodi i smanjenje javnoga duga, porast zaposlenosti, prosječne plaće i mirovina. 

Tako će, tvrde, zatečeni javni dug od 85 posto BDP-a do kraja godine, prema planu, pasti na - 74,5 posto, a stopa zaposlenosti od 56,8 posto na početku mandata u ovom će kvartalu narasti na 63 posto.

"Prosječna plaća u mandatu naše Vlade porasla je za 710 kuna. Povećali smo i minimalne plaće dva puta po 5 posto, što je više nego u prethodnih 9 godina. Obećali smo povećanje mirovina za 5 posto u cijelom mandatu, a u dvije godine već smo ih povećali za 6,3 posto", odgovaraju iz HDZ-a uz poruku da "Nema povratka na staro - na pustoš zvanu SDP Hrvatske".

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Deleted user:

    Samo je bitna podjela 500 milijuna hrk koje ste preko borga izvukli iz agrokora.. ...razlika izmedju vlade hdz i vlade sdp je neprimjetna ...matrica vladanja i mentalni sklop vam je identican kao blizancima ilu blizankama po ik...

  • Lujo123:

    najveći "uspjeh" anemičnog dezertera je smanjenje broja nezaposlenih. Kad je taj bolesnik trgovanjem ukral vlast bili je cca 350 tisuća nezaposlenih, a onda je idiot istjeral iz RH cca 250 tisuća tih mladih nezaposlenih i sad je broj nezaposlenih u ... prikaži još! RH jako smanjenjen. Uskoro u RH nebu više niti nezaposlenih niti zaposlenih i s tim podatkom se bu vjerojatno taj bolesnik hvalil!

  • boris48astrid:

    ova bahatost od plenkovića prelazi sve granice do Amerike i još dalje