Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJE TLA

Potres jačine 3,0 u središnjoj Hrvatskoj: 'Cijela kuća se zatresla'

EMSC
06.05.2022.
u 21:22

Epicentar je bio 26 kilometara sjeverno od Zagreba.

U središnjoj Hrvatskoj u 21:10 zabilježen je potres jačine 3 po Richteru, javljaju hrvatski seizmolozi.

- Večeras, 6. svibnja 2022. u 21 sat i 10 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Kravarskog, 20 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice - priopćila je Seizmološka služba RH.

 

Euromediteranski seizmološki centar je prvo objavio da je potres bio jačine 2, 7 po Richteru, potom su na svojim stranicama naveli da je bio 2,9. 

 

"Kuća se cijela zatresla", "Kratko drmanje, 2 sekunde", "Dobro se čulo i jako zatreslo", javljaju građani.

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar SileZla
SileZla
22:33 06.05.2022.

Na slici se jasno vidi nacrtana žuta petokraka ispod Zagreba, a u naslovu piše da je epicentar bio sjeverno od Zagreba. Možda i to spada pod političku korektnost u današnje vrijeme, ono kad vidiš atletičara i onda u opisu slike stoji da je to atletičarka.

Avatar SileZla
SileZla
22:30 06.05.2022.

ok, bio je potres.. i onda treba nešto napisati.. i ti naslovi i podnaslovi su sve gluplji i banalniji.. u ovom slučaju se eto cijela kuća zatresla.. da ne bi pomislili da se zatresla polovica kuće.. ili četvrtina

AL
Alice2
21:42 06.05.2022.

Znaci pitati seljaka gdje je sjever...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije