Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV PRISTUP!

Potez Amerikanaca razljutio talibane: 'Izdani smo. To je naše nacionalno dobro'

talibani
Foto: REUTERS
1/6
02.09.2021.
u 20:12

Letjelice koje su talibani zaplijenili pak su najvećim dijelom izgrađene u 1980-ima

I dok američka javnost otvoreno bijesni zbog oružja i opreme koja je palo u ruke talibana nakon povlačenja američkih snaga iz Afganistana, najsretniji nisu ni sami talibani. 

Njihovi borci ljuti su i izdani jer su Amerikanci onesposobili 73 vojnih helikoptera i letjelica prije nego što su napustili Kabul u ponedjeljak po lokalnom vremenu. To znači da je talibanima preostalo 48 letjelica koje se nalaze na aerodromu, no upitno je koliko njih funkcionira. 

Novinarka Al Jazeera Charlotte Bellis koja je obišla aerodrom tvrdi da su talibani očekivali da će Amerikanci ostaviti helikoptere koje će i oni moći koristiti. 

- Pitala sam ih zašto mislite da mi Amerikanci ostavili svu opremu funkcionalnu za vas. Kazali su mi da su to vjerovali jer su letjelice nacionalno dobro i da su oni sad vlast te da bi im to dobro poslužilo - navela je poznata reporterka. 

 

- Razočarani su. Ljuti. Osjećaju se izdanima jer je sva oprema strgana i ne može se popraviti - dodaje. 

Letjelice koje su talibani zaplijenili pak su najvećim dijelom izgrađene u 1980-ima, te potrebna je nužan kontinuirani servis letjelica kako bi mogle biti u stanju letjeti i biti spremne za borbu. 

Talibani su se, naime, nadali da će u samo nekoliko dana profunkcionirati komercijalni letovi na kabulskom aerodromu što bi omogućilo svim onima koji žele da napuste zemlju. No, sad je situacija ipak malo drugačija, prenosi Daily Mail. 

VIDEO: Kako će izgledati svijet 2048. godine? Pariz i Berlin bit će napušteni, a Europa podijeljena...

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Viktor999
Viktor999
21:38 02.09.2021.

Ionako dronovi su uvijek tamo, visoko na nebu, spremni da pošalju čestitku ako ustreba

Avatar Viktor999
Viktor999
21:36 02.09.2021.

Amerikancima se nije dalo vući izhaubano smeće doma pa ostavili tim divljacima neka se malo zabavljaju😂😂😂

SO
Sotona
22:47 02.09.2021.

Gluposti to je jasno zaista su to naoružanje ostavili svojim ""prijateljima dobrim Afganistancima"" Koje su školovali punih 20 godina i stalno ih ućili mi se borimo protiv vašegdijela naroda kad mi odemo onda je to vašpa sreča i dužnost dat da se nastavite da pobjedite - borite protiv talibana prevod = učenika ( ili ujedno i Gvantanamo mućenika . ) !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije