Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Portal nema veze s radijskom emisijom

06. veljače 2009. u 18:30 22 prikaza

ĐAKOVO - Najava javnog predstavljanja internet stranice www.tamburijada.com, nazvane po istoimenoj emisiji tamburaške glazbe Radio Đakova, izazvala je danas reakcije te radio postaje.

Direktorica Mirjana Adrić i urednik i voditelj emisije Jasenko Ivanetić za krađu su optužili kolege s druge đakovačke radijske postaje, Novog radija, čija se imena navode na portalu. Mirjana Adrić na konferenciji za novinare upozorila je da to nije prvi slučaj krađe nekog projekta ili ideje za čime posežu kolege s Novog radija, podsjetivši na sličnu situaciju i s organizacijom autosalona.

- Odabirom imena “Tamburijada” za svoj projekt kolege s Novog radija napravili su pravi marketinški potez jer to ime je brend i publici jamči ono što traži - dobru zabavu - kaže direktorica Adrić, pitajući gdje je tu kolegijalnost i medijska etika, ali i razum.

- Tamburijada je brend koji godinama mukotrpno i znanjem stvaran i nedopustivo je da se netko na takav način koristi istim imenom - istaknuo je Jasenko Ivanetić, autor tamburaške emisije koja se na Radiju Đakovu emitira već petu godinu i uživa veliku slušanost, a ima i svoje “živo” izdanje na otvorenom svakoga kolovoza.

- Reakcijom na pojavu istoimene web stranice u čijoj realizaciji sudjeluju kolege s Novog radija, želimo upozoriti naše slušatelje, ali i zaštititi vlastiti rad - zaključuje urednik radijske Tamburijade. (vk)

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?