Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi incident

Ponovno skinute dvojezične ploče: 'Nisu dobrodošle u Vukovaru'

ploče,ćirilica,vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/5
20.10.2013.
u 12:27

Nepoznati počinitelj je u subotu, oko 21 sat, skinuo i otuđio dvije dvojezične ploče sa Ureda državne uprave.

Manje od 48 sati od razgovora između predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i premijera Zorana Milanovića i povlačenja interventne policije s ulica grada bilo je potrebno da se dvije dvojezične ploče, od četiri koliko ih je bilo postavljeno u gradu, skinu sa pročelja zgrada. Naime, nepoznati počinitelj je u subotu, oko 21 sat, skinuo i otuđio dvije dvojezične ploče s Ureda državne uprave. O tome događaju danas je kratko novinare izvijestila i policija ne navodeći nikakve druge detalje.

– Tijekom sastanka s premijerom Milanovićem mi smo mu ukazali na sve probleme počevši od protuzakonito i protuustavno postavljenih ploča, preko popisa stanovništva pa sve do nepoštivanja zakona i Ustava RH. Isto tako obavijestili smo ga i da mi kao Stožer ne možemo niti želimo da čuvano te ploče niti ćemo govoriti ljudima da ih skidaju ili ne skidaju sa fasada. Upozorili smo ga na to, a i on je bio svjestan da one mogu otići svakoga trenutka. U svakom slučaju te ploče nisu dobrodošle u Vukovaru, rekao je glasnogovornik Stožera Igor Gavrić.

Iz Stožera su mišljenja i da i ovaj čin pokazuje što Vukovarci misle o postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru. Podsjećamo da je poslije četverosatnog sastanka u Vukovar Milanović rekao da je, poslije razgovora s ministrom MUP-a, donio odluku o povlačenju interventne policije sa ulica grada i policijskih metalnih ograda kojima su osiguravane postavljene ploče te da će i ta odluka doprinijeti daljoj normalizaciji situacije u gradu. Upitan od novinara što znači za postavljene ploče rekao je da je sada na savjesti i odgovornosti svih kako se dalje ponašati. Poslije subotnje večernje akcije nepoznatih počinitelja u Vukovaru su „na životu“ još dvije dvojezične ploče i to ona na zgradi policijske postaje i ona na uredu Zavoda za zdravstveno osiguranje.

>>U Vukovaru ponovno skinute dvojezične ploče!

Komentara 1

Avatar Naravno
Naravno
18:21 06.11.2013.

Šta reći ? Hrvatska u doba Pavelića . Pavelić je dve nedelje nakon osnivanja NDH zabranio ćiriliću. Čak i slikari su se morarali potpisivati latinicom a ne ćirilićom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije