Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćirilične ploče

Josipović: Hoće li sutra nečija glava biti razbijena?

josip
Davor Puklavec/PIXSELL
12.10.2013.
u 15:46

Josipović je podsjetio da za nekoliko dana ide u Srbiju gdje će razgovarati sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, a posjetit će i pripadnike hrvatske nacionalne manjine

Predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da je sve što se događa u Hrvatskoj posljednih dana vezano uz skidanje ploča s dvojezični natpisima neprihvatljivo i sramota za sve nas te ponovno pozvao Vladu, oporbu i branitelje da brane dostojanstvo Hrvatske kao europske zemlje kako se priča o ćirilici ne bi pretvorila u priču o neuspjehu Hrvatske, javlja HRT.

Danas Vukovar, jučer Udbina, sutra nešto drugo - ploče, natpisi, spomenici. Što je sljedeće? Hoće li sutra nečija glava biti razbijena?, upitao se Josipović u razgovoru s novinarima u svome uredu u sklopu tradicionalne "Kave s građanima".

Novinari su ga naime pitali da komentira situaciju u državi s obzirom na to da se ne smiruje problem postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima, već su nakon Vukovara one skinute i u Udbini te danas u Vojniću.

Josipović je podsjetio da za nekoliko dana ide u Srbiju gdje će razgovarati sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, a posjetit će i pripadnike hrvatske nacionalne manjine. Svirat će hrvatska himna, vijorit će se hrvatska zastava i opet će me nakon svega toga strani državnici pitati, a kakva ste vi to država u kojoj se događa ovo što sada gledamo, rekao je Josipović ocijenivši posljednje događaje neprihvatljivima.

 - Naprosto je teško prihvatljivo da nakon što smo krvavo stekli svoju neovisnost i nakon što smo uz puno truda Hrvatsku pokazali kao europsku zemlju, zemlju europskih vrijednosti, gledati ovo što se danas događa, poručio je. Trenutak je, naglasio je predsjednik, kada zaista moramo svi zajedno razumjeti da se borimo za europsku Hrvatsku, za Hrvatsku u kojoj se kvalitetno, dobro živi, u kojoj poštujemo jedni druge, ustvrdio je Josipović.

 - Pozivam u prvom redu Vladu, pozivam oporbu, pozivam branitelje koji su s toliko žara branili Hrvatsku da brane i njeno dostojanstvo i da je brane kao europsku zemlju. Svi nosimo odgovornost i ne smijemo dozvoliti da se priča o ćirlici pretvori u priču o neuspjehu Hrvatske, poručio je predsjednik.

>> 'Skidanje ploča ima i političku pozadinu'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije