Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Vrdoljak:

'Ponekad se zbog prepreka osjećam kao strani investitor'

'04. 04. 2012., Zagreb - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uredjenja. Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Davor Puklavec/PIXSELL
05.05.2013.
u 19:05

Bilo je pogrešaka u kadroviranju, u početku smo trebali biti odlučniji, ali ubuduće svaka će se uprava morati dokazati, kaže Vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Hrvatskoj se ponekad osjeća kao strani investitor. Izjavio je to danas u emisiji Nedjeljom u dva gostujući kod Aleksandra Stankovića. Ne slaže se s ocjenama ministra financija Slavka Linića koji je rekao kako će trebati još 10 godina da bi se živjelo bolje. Optimistični Vrdoljak uvjeren je da će se već iduće godine osjetiti bolji život.

– Za 10 godina sigurno će nam biti bolje, promjene će se osjetiti već iduće – rekao je Vrdoljak uz osmijeh, a Stanković mu je prigovorio da mu se čini kako ni sam sebi ne vjeruje. Ministar je priznao da je Vlada u početku mandata propustila biti odlučnija, a priznao je da je bilo i pogrešaka u kadroviranju.

– Od nekih smo predsjednika i članova uprava očekivali više. Zato imamo novo pravilo – ako ne izvrše zadane ciljeve, snose odgovornost – rekao je Vrdoljak.

Iako je najavio smjenu šefa HEP-a Zlatka Koračevića, nije otkrio tko će doći na njegovo mjesto. Tek je otkrio da će se vrlo skoro odlučiti. Na pitanje je li HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir kandidat za šefa HEP-a, Vrdoljak je odgovorio da ne kani o ključnim temama razgovarati putem medija. Nemušto je pak objašnjavao zašto je na službeni put u SAD poveo smijenjenog šefa Plinacroa Mladena Antunovića.

– Ako nije znao voditi upravu, ne znači da nije poznavalac plinskog biznisa. Treba mi takav čovjek kao savjetnik da me brifira o tržištu plina – tumačio je Vrdoljak. U SAD-u je tražio ulagače u LNG terminal te najavio da je prvo potrebno naći investitora koji će izgraditi terminal, a potom riješiti pitanje opskrbe plinom. U SAD-u su tri-četiri tvrtke potencijalni ulagači.

– Studija isplativosti LNG-a bit će gotova krajem lipnja, a s njom ćemo ići potencijalnim partnerima – najavio je ministar Vrdoljak.

>> Ministar Vrdoljak u Varaždinu: Uspjeh je atipičan za Hrvatsku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije