Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vilibor Sinčić u Karlovcu:

'Poljoprivrednia i farmaceutski lobiji drže nas ovisnima o uvozu'

Karlovac: Sinčić predstavio kandidate Živog zida za VII izbornu jedinicu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
20.06.2020.
u 14:11

Skandalozno je da čak 95 posto soli mi uvozimo, a imamo, primjerice u Makarskoj Ivana Šimića koji je putem vjetrosolana uspio višestruko povećati svoju proizvodnju soli, rekao je Sinčić.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, nositelj je liste Dosta pljačke za VII izbornu jedinicu i predstavljanje liste započeo je, kako je rekao, u svom rodnom Karlovcu.

- Složili smo dobru ekipu koja koja se već pokazala pobjedničkom, to su kvalitetni ljudi koji naš program mogu provoditi diljem izborne jedinice. Ključno je poručiti biračima da koronakriza čije repove još osjećamo, nije uzrokovala ekonomsku krizu u kojoj je Hrvatska, već je ona samo pokazala  koliko smo zapravo slabi, koliko su vlade loše upravljale zemljom. Naša platforma okuplja ljude koji nisu opterećeni ideologijom, koje zanima budućnost, proizvodnja i razvoj Hrvatske. Jedan od naših ciljeva rada je da Hrvatska bude samodostatna u poljoprivrednoj proizvodnji, posebno soli. Skandalozno je da čak 95 posto soli mi uvozimo, a imamo, primjerice u Makarskoj Ivana Šimića koji je putem vjetrosolana uspio višestruko povećati svoju proizvodnju soli. Njemu i takvim inovatorima i proizvođačima ne dozvoljavaju da se razvija u Hrvatskoj, jer to ne odgovara poljoprivrednom lobiju. Oni kreiraju zakone, potiču uvoz i dodjeljivanje poticaja velikm 'igračima', a hrvatsku poljoprivredu čini 97 posto malih OPG-ovaca kojima bi se zakoni morali prilagođavati - kazao je Sinčić u Karlovcu.  

Dodao je da se u Saboru planiraju boriti protiv korupcije, posebno u pravosuđu.

- Ne može se događati da više od 10 godina čekamo presude, u nekoliko mjeseci moramo imati pravomoćne presude, ako želimo imati uspješno sudstvo. Inzistirat ćemo na ispitivanju porijekla imovine za sve; od političara, dužnosnika, gradonačelnika, do direktora javnih tvrtki, ali i državnih odvjetnika, inspketora, sudaca, svih koji su za svoj rad mogli dobiti protuzakonite naknade. Sramotan je podatak da je u zadnjih 10 godina nađeno čak 730 milijuna kuna nesrazmjera između dohotka i imovine kod nekih i da je naplaćeno svega 30 milijuna kuna, a da je 20 milijardi kuna 'zarađeno' samo na javnim natječajima - dodao je Ivna V. Sinčić. Podsjetio je da Živi zid ima projedlog Ovršnog zakona, ali da ga Vlast nije htjela uvrstiti u proceduru.

- Zalažemo se za ukidanje postojanja Agencije za naplatu potraživanja i da se stane na kraj dužničkom ropstvu u kojem je veliki broj građana. Imamo slučaj da je čovjek 2009. godine na devet godina digao kredit od 105.000 kuna, do sada je vratio 100.000 kuna, a dužan je još 170.000 kuna. Takvi su slučajevi skandalozni, sramotni za Hrvatsku koja dozvoljava da se njihove građane tako pljačka! I još jedan važan segment našeg programa je vraćanje Imunološkog zavoda kako bismo sami proizvodili cjepiva i lijekove, a ne da sve uvozimo, kako to želi farmaceutska mafija - naveo je Sinčić u Karlovcu gdje se na gradskoj tržnici družio s građanima.

Komentara 4

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
14:27 20.06.2020.

Aj uzmi Pernara pod ruku i pođite prodavat C- urac vitamin od vrata do vrata. Vi ste sramota svoje generacije.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:48 20.06.2020.

Nije istina. Veliki broj umirovljenika i visoka cijena rada (visoki porezi) nas drže ovisnima o uvozu. Sve je preskupo npr. gorivo, umjetna gnojiva, voda,...

ČR
črnamatizemla
15:40 20.06.2020.

Za destrukciju takvog društva i izgradnju pravednijeg treba puno toga znati i dublje razumjeti, za to bi Sinčić trebal pojesti još puno C vitamina. A ne spotaknuti se o svaku pogodnost koja mu se našla na putu od kad jeje stupil u svijet službene politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije