Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Događaj u Župi

Policija se oglasila o dječaku i bijelom kombiju: 'To nije bio pokušaj otmice'

policijski auto
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
14.03.2018.
u 13:21

Radilo se o komunikaciji čiji je isključivi cilj bio pomoć djetetu da se brže doveze do mjesta stanovanja, kaže policija

Nakon što je jedna žena iz Župe dubrovačke na Facebooku iznijela iskustvo njezinog 12-godišnjeg sina s osobom u bijelom kombiju, oglasili su se iz policije rekavši da se u tom slučaju nije radilo o pokušaju otmice.

Podsjetimo, žena je u grupi Mame iz Dubrovnika napisala kako je njezinog sina muškarac iz bijelog kombija zatamnjenih stakala ispitivao kamo ide i želi li ići s njime te ga pozvao da dođe do njega, što je dječaka prepalo pa je pobjegao, nakon čega je kombi otišao.

Iz PU dubrovačko-neretvanske navode kako je policija odmah po zaprimanju dojave o mogućoj otmici djeteta poduzela nadležne provjere u cilju rasvjetljavanja okolnosti slučaja koji se dogodio 11. ožujka na području Župe dubrovačke.

- Navedenim provjerama utvrđeno je da je bijelo kombi vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka vlasništvo 42-godišnjaka i da u konkretnom slučaju nije postojala njegova namjera činjenja protupravnih radnji već se radilo o komunikaciji čiji je isključivi cilj bio pomoć djetetu da se brže doveze do mjesta stanovanja - kažu u policiji.

U policiji također naglašavaju kako se na području PU dubrovačko-neretvanske, ali i cijele Republike Hrvatske, ne bilježe događaji otmice ili pokušaja otmice djece, te da u cilju sprječavanja širenja panike i nepotrebne uznemirenosti javnosti apeliraju na roditelje da se u slučaju bilo kakvih sumnji u kažnjiva ponašanja na štetu njihove djece s punim povjerenjem obrate policiji koja će žurno poduzeti nadležne mjere i radnje kako bi se pomoglo njihovom djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti i pomoć medija.

Komentara 3

RI
rightside
15:47 14.03.2018.

da da, htjeli su samo informaciju da im mali pokaze put do sumskog puta bb))))) a cim policija zna drugu verziju bas je zanimljivo, otkuda im?

OB
Oblivion
15:21 14.03.2018.

Jel to oni ozbiljno????

Avatar burgos1948
burgos1948
08:32 16.03.2018.

Detektivi sva pametnji , brzo riješiše slučaj . Da se ipak ne radi o zataškavanju !? LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije