Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušali kupiti kune

Pojavile se lažne novčanice eura. Policija objavila što imaju ispisano na sebi

Lažni euri
Foto: PU varaždinska
1/3
02.10.2020.
u 10:20

S obzirom na pojavu lažnih novčanica savjetujemo građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni - ističu u PU varaždinskoj

Na području Varaždinske županije zabilježeno je nekoliko prijevara s kopijama novčanica eura, odnosno s tzv. filmskim novcem. - Utvrđeno je da su se unazad nekoliko tjedana pojavile krivotvorene novčanice koje su nepoznati počinitelji stavili u opticaj kroz neke kioske i trgovine koje imaju uslugu mjenjačnice - kažu u PU varaždinskoj. 

Spomenute lažne novčanice od 10 i 20 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS, dok novčanice od 200 i 500 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima SOUVENIR PRODUCTION.

Foto: PU varaždinska

- S obzirom na pojavu lažnih novčanica savjetujemo građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni - ističu u PU varaždinskoj i pozivaju sve građane koji se eventualno susretnu s takvim novčanicama ili posumnjaju u originalnost da odmah pozovu policiju na 192.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije