Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevara u pokušaju

Došao u banku i s krivotvorenom punomoći pokušao s tuđeg računa podići milijune

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
28.08.2020.
u 10:58

Danas tijekom dana bit će predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu

Policija je izvijestila kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je tijekom kolovoza ove godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, temeljem krivotvorene dokumentacije tražio prebacivanje novčanih sredstava s računa treće osobe na svoj račun.

U četvrtak, 27. kolovoza 2020.godine, osobno je pristupio u poslovnicu banke na Hvaru, predočio generalnu punomoć i pokušao dovesti u zabludu bankarske službenike da mu s računa druge osobe na njegov račun prebace 1.400.000 kn i 98.000 eura te da mu se taj novac isplati u poslovnici u Hvaru. 

Pregledom punomoći utvrđeno je kako je krivotvorena radi čega je pozvana policija. Danas tijekom dana bit će predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnove sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Prijevara u pokušaju i Krivotvorenje isprave.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Duksa
09:59 30.08.2020.

Kako je znao da ovaj drugi ima takav iznos na računu

Avatar Ninja1
Ninja1
11:55 28.08.2020.

Jamačno neki hadezeovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije