Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispred Europskog parlamenta

Pogledajte prizor iz Bruxellesa: Zrinska garda postrojena u čast hrvatskoj političarki

Sunčana Glavak u Bruxellesu ugostila pripadnike Zrinske garde
Foto: Tomislav Krasnec
1/4
12.10.2022.
u 14:29

Europarlamentarka Sunčana Glavak u Bruxellesu je ugostila pripadnike Zrinske garde

Počasna postrojba Hrvata postrojena u čast jednoj hrvatskoj političarki kojoj se podnosi prijavak - jesmo li to naišli na trening kandidatkinje za buduću hrvatsku predsjednicu? Ne, ništa takvoga, to je europarlamentarka Sunčana Glavak u Bruxellesu ugostila pripadnike Zrinske garde.

Snimili smo postrojavanje i prijavak ispred Europskog parlamenta. Pogledajte video:

Udruga građana Zrinska garda Čakovec, kako stoji na njihovoj službenoj stranici, osnovana je 30. travnja 2001. s ciljem očuvanja i promocije baštine slavne hrvatske plemićke obitelji Zrinski, koja je u Čakovcu stolovala od 1546. do 1670. godine. Želja je osnivača Udruge da se ne zatre spomen na članove obitelji Zrinski, već da i budući naraštaji u njihovoj domovini i izvan nje časte njihova djela i uče kako se njeguje čovjekoljublje, poštuje obitelj i brani dom te čuva domoljublje i Bogoljublje. Svojim aktivnostima Udruga želi promovirati i turistički afirmirati Čakovec kao grad Zrinskih i Međimurje kao županiju Zrinskih.

U sklopu Udruge, navodi se u nastavku, djeluje povijesna postrojba s gardistima, topnikom i bubnjarskim orkestrom u povijesnim odorama iz vremena Zrinskih. Zrinska garda Čakovec iza sebe ima stotine nastupa u Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji i Vatikanu. Članom Udruge može postati svaki punoljetni pošteni i moralni hrvatski državljanin, a pripadnikom njezine povijesne postrojbe muška osoba starosti od 18 do 35 godina, koja želi svjedočiti junaštvo i viteštvo vojskovođa Zrinskih.

Komentara 3

TM
trade_mark
14:49 12.10.2022.

nafarbana niškoristi hadezeovka. ta čak nije znala bit ni uhljeb pa su ju ekspeditirali u belgiju da tamo sjedi i ne smeta.

DU
Deleted user
15:50 12.10.2022.

Tko je sad Sunčana Glavak? Nikada čuo za nju. Neka naše Zrinske garde ali troškovi puta u Bruxelles toliko ljudi nisu mala stavka za proračun jedne siromašne zemlje.

Avatar Shizo
Shizo
21:24 12.10.2022.

Ovo je teško za gledati dok vojnički pozdravljaju Sunčanu, wtf?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije