Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Podijelili 500 porcija kajgane od tisuću jaja i 150 kg gljiva

Gljivarska večer na otvorenom bila je pun pogodak, jer su građani Duge Rese u velikom broju došli u amfiteatar kako bi se, osim uživanja u omletu i družili, obzirom da su u događanju sudjelovale i brojne udruge, pa su se mogli kupati domaći proizvodi lokalnih OPG-ovaca ili pogledati nastupe dječjih plesnih skupina i zborova
11. listopada 2019. u 21:02 1 komentara 3160 prikaza
U sklopu Gljivarske večeri pripremeljen je omlet od 100 kilograma vrganja i tisuću jaja
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

U amfiteatru u Dugoj Resi u petak se navečer okupilo mnoštvo zaintersiranih građana koji su htjeli pogledati kako će kuhari iz osam vrsnih restorana Karlovačke županije i gost iz Novog Vinodolskog pripremiti ogromni omlet.

Vrganj Kralj gljiva Gdje je nestao vrganj? Na placu samo sušeni, a kilogram - 700 kuna

Za njega je bilo potrebno 150 kilograma raznih vrsta gljiva te čak tisuću jaja kako bi omlet bio odličan i kako bi u njemu mogli uživati svi prisutni, obzirom da je podijeljeno oko 500 porcija ove ukusne jesenske slastice.

Na ovaj su način, zajedničkom večerom na kraju radnoga tjedna, organizatori, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Grad Duga Resa, željeli obilježiti mjesec koji je posvećen glavnoj jesenskoj deliciji - gljivama.

Gljivarska večer na otvorenom bila je pun pogodak, jer su građani Duge Rese u velikom broju došli u amfiteatar kako bi se, osim uživanja u omletu i družili, obzirom da su u događanju sudjelovale i brojne udruge, pa su se mogli kupati domaći proizvodi lokalnih OPG-ovaca ili pogledati nastupe dječjih plesnih skupina i zborova.

kućne čarolije Tako jednostavno: Ovo je tajni sastojak za savršenu kajganu na koju ćete se lako navući

Ivan Puškarić, direktor Turističke zajednice područja četiri rijeke kazao je da su mislili na okoliš , pa su izbacili svu plastiku. Stoga su porcije dijeljene u kalupima od kruha u obliku čamca s obzirom da je Duga Resa grad na rijeci Mrežnici, dok su vilice bile od drveta.

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona