Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gljivarska večer

Podijelili 500 porcija kajgane od tisuću jaja i 150 kg gljiva

U sklopu Gljivarske večeri pripremeljen je omlet od 100 kilograma vrganja i tisuću jaja
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
11.10.2019.
u 21:02

Gljivarska večer na otvorenom bila je pun pogodak, jer su građani Duge Rese u velikom broju došli u amfiteatar kako bi se, osim uživanja u omletu i družili, obzirom da su u događanju sudjelovale i brojne udruge, pa su se mogli kupati domaći proizvodi lokalnih OPG-ovaca ili pogledati nastupe dječjih plesnih skupina i zborova

U amfiteatru u Dugoj Resi u petak se navečer okupilo mnoštvo zaintersiranih građana koji su htjeli pogledati kako će kuhari iz osam vrsnih restorana Karlovačke županije i gost iz Novog Vinodolskog pripremiti ogromni omlet.

Za njega je bilo potrebno 150 kilograma raznih vrsta gljiva te čak tisuću jaja kako bi omlet bio odličan i kako bi u njemu mogli uživati svi prisutni, obzirom da je podijeljeno oko 500 porcija ove ukusne jesenske slastice.

Na ovaj su način, zajedničkom večerom na kraju radnoga tjedna, organizatori, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Grad Duga Resa, željeli obilježiti mjesec koji je posvećen glavnoj jesenskoj deliciji - gljivama.

Gljivarska večer na otvorenom bila je pun pogodak, jer su građani Duge Rese u velikom broju došli u amfiteatar kako bi se, osim uživanja u omletu i družili, obzirom da su u događanju sudjelovale i brojne udruge, pa su se mogli kupati domaći proizvodi lokalnih OPG-ovaca ili pogledati nastupe dječjih plesnih skupina i zborova.

Ivan Puškarić, direktor Turističke zajednice područja četiri rijeke kazao je da su mislili na okoliš , pa su izbacili svu plastiku. Stoga su porcije dijeljene u kalupima od kruha u obliku čamca s obzirom da je Duga Resa grad na rijeci Mrežnici, dok su vilice bile od drveta.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:55 12.10.2019.

Kajgana ili omlet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije