Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijelaz bez rampe

Teretni vlak udario u automobil, poginule četiri osobe, dvije ozlijeđene

vlak,nesreća
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
02.11.2014.
u 17:05

Očevid obavljaju policijski službenici PP Otok, PU vukovarsko-srijemske

Četiri su osobe poginule, a dvije su teško ozlijeđene u stravičnoj nesreći koja se oko 14 sati dogodila na lokalnoj cesti Otok – Bošnjaci kada je na pružnom prijelazu preko željezničke pruge Vinkovci – Gunja teretni vlak naletio na Škodu Fabiju u kojoj je bilo šest osoba. Na mjestu je poginuo vozač Škode Zvonimir Kovačić, njegova suputnica Nada Knežević (43) te njezin sin Robert (15) i kći Jasna (17).

Prevezeni u bolnicu

Teško su ozlijeđeni suprug Ante (44) i sin Dino (10) poginule Nade Knežević, te su prevezeni u Opću bolnicu u Vinkovcima, gdje im je pružena liječnička pomoć. Članovi obitelji Knežević, kako doznajemo, vraćali su se s groblja iz Bošnjaka te su zamolili Kovačića da ih poveze. Stravična nesreća dogodila se na nepreglednom terenu jer prugu zaklanja šuma.

– Da je to moja šuma, ja bih je posjekao, jer od nje ne vidite prugu dok ne dođete na nju. A kada dođete na nju, tek onda vidite dolazi li vlak ili ne. Slična nesreća dogodila se i prije desetak godina, kada je tu poginuo jedan motorist – kaže Antun Varzić koji stanuje u blizini. O silini udara svjedoči i to što je škoda odbačena s lijeve strane pruge, a teretni vlak koji je prevozio kontejnere uspio se zaustaviti tek nakon gotovo 150 metara.

Nema rampe

Pružni prijelaz obilježen je znakom STOP i Andrijinim križem, no nema rampe. Policija je obavljala očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće, a tijela poginulih izvlačili su vatrogasci iz potpuno smrskanog vozila.

Inače, u obitelji Knežević šestero je djece, a poznanici obitelji kažu da je njihov najstariji sin u subotu počeo raditi u policiji. Priopćenjem su se oglasili i iz HŽ-a, izrazivši sućut obiteljima poginulih.

>>Poginula u Čakovcu u naletu putničkog vlaka

Komentara 27

ML
Mlad75
17:22 02.11.2014.

Žalosno je što se gube životi zbog ovakvih okolnosti....svaki pružni prelaz bi trebao imati rampu, baš svaki jer jedan jedini izgubljeni život vrijedi više nego svi novci koji bi se trebali izdvojiti za rampe i svjetlosnu signalizaciju....Dok mi shvatimo da si ljudi najveće blago nepotrebno će se zaustaviti mnoge mladosti čiji će snovi ostati ne dosanjani...

SV
svitilnik
17:34 02.11.2014.

Da, na svakomu prijelazu moraju biti semafor i rampa. Zašto to nije tako i zašto nema novaca za opremanje pružnih prijelaza krivi su oni koji su pokradali hrvatsku državu . Zato svakoga koji uzme i jednu lipu od hrvatske državee koja mu ne pripada, treba vezati u lance na tim prijelazima da reguliraju promet

PE
Pemac49
15:35 02.11.2014.

Nema veze kako je osigurana PRUGA je jos uvjek Pruga i tu je Zakon i da je sa Signalnim Svjetlom poa se desi da nesto sainstalcijhom nije u redu zato se i tad pazi kad se preko Pruge prelazi. Ui. U ovom slucaju Saucesce Porodicama tih nesretnika i tog tvrdoglavog Vozaca koji je misli ko zna sta i nije pazio :Sudbina nista drugo --jer ako ti je saudjeno nemoze te niko spasiti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije