Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokade dužnika

Počinju ovrhe za dugove koji su veći od 1000 kuna

dužnici, ovrhe, blokade
Nel Pavletić/PIXSELL
15.10.2013.
u 20:04

Zakonski rok plaćanja u Hrvatskoj je 60 dana pa poduzetnik ili obrtnik mora platiti sav porez prije nego što naplati račun čak i ako posluje s državom

Nakon što je ministar financija Slavko Linić proveo akciju naplate dugova koji su veći od 2000 kuna, sada počinju i blokade te ovrhe svih dužnika koji su dužni više od 1000 kuna. Pitanje je hoće li ijedna tvrtka ili obrtnik ostati bez blokade s obzirom na to da se ovršnim postupkom naplaćuju svi dugovi stariji od 30 dana. U Poreznoj upravi u ponedjeljak su dobili liste dužnika, a u utorak je počela prisilna naplata.

Izvori u Poreznoj upravi kažu da ne mogu zaštititi nikoga jer se ovršna naplata obavlja putem Finina sustava pa nije lako "spremiti predmet u ladicu". Zakonski rok plaćanja u Hrvatskoj je 60 dana pa poduzetnik ili obrtnik mora platiti sav porez prije nego što naplati račun čak i ako posluje s državom. Država će ga blokirati zbog duga od 30 dana, a platit će mu usluge u najboljem slučaju za 60 dana – ako naravno ne zakasni.

>> Ovrha za obrte, tvrtke i građane s dugom većim od 2000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije