Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Ovo je još jedan dokaz koliko je korisno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji

Ogovarajući na pitanje o dugu prema veledrogerijama, Plenković je istaknuo kako građani neće ostati bez lijekova
02. ožujka 2021. u 16:38 9 komentara 890 prikaza
Andrej Plenković u Slavonskom Brodu
Foto: Vedran Balen
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Slavonskom je Brodu obišao novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja. Riječ je o više od 12 milijuna kuna vrijednom ulaganju u sklopu projekta Brodsko-posavske županije 'Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti'. Za buduće specijaliste pedijatrije uvjeti rada bit će značajno bolji i napredniji. Dom zdravlja u okviru je istog projekta uložio i u modernizaciju i opremanje još nekoliko specijalističkih ambulanti – kardiologiju, oftalmologiju i ambulantu dentalne medicine uz mogućnost snimanja vrhunskim uređajem ortopanom.

Vesna i Ana-Marija Bandić KĆI JEDINICA SHRVANA Na komemoraciji bila i supruga Vesna, kći Ana-Marija nije mogla suspregnuti suze

- Ovo je još jedan projekt usmjeren na unapređenje zdravstvene infrastrukture u Brodsko-posavskoj županiji, financiran skoro u cijelosti europskim sredstvima. Projekt pruža mogućnost da svi pedijatri i liječnici, šest timova, pruže još kvalitetnije usluge mladima, majkama i djeci na najsuvremeniji način. Ovaj projekt predstavlja dodanu vrijednost zdravstvenoj skrbi u Brodsko-posavskoj županiji - rekao je Plenković te dodao:

- Vjerujem da ćemo nastavno na ono što je dosad učinjeno, a to je investicija od 120 milijuna kuna u bolnicu u Slavonskom Brodu i investicija od 80 milijuna u bolnicu u Novoj Gradiški, nastaviti unapređivati zdravstvenu infrastrukturu u Brodsko-posavskoj županiji i oplemenjivati investicije nacionalne razine s bespovratnim sredstvima Europske unije. Ovo je još jedan dokaz koliko je korisno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji - rekao je Plenković.

Prije toga Plenković je u Pleternici prisustvovao sjednici Županijske organizacije HDZ-a. Naglasio je da su došli dati potporu gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić, kandidatkinji HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije.

vrijeme NEĆE BITI VRLO TOPLO Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje

Ogovarajući na pitanje novinara o dugu prema veledrogerijama, Plenković je istaknuo kako građani neće ostati bez lijekova.

- Mi smo koncem prošle godine isplatili 1,34 milijardi kuna drogerijama, mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke upravo za zdravstvo zbog pandemije koronavirusa. Ministar Beroš će zajedno s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama - rekao je Plenković.

Od vlasnika Brodotrogira Plenković očekuje da iznađu rješenje, a država je tu, kaže, da pomogne koliko može.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
 • kam22:

  Od kad je kradeze uveo Hrvatsku u tu "vrlu i naprednu" EU, iselilo je preko pola milijuna obrazovanog i radno sposobnog stanovništva

 • vidum:

  Mislim da mu nije dobro, izgleda da se covid vratio. Ako je ikog EU uništila, onda je to Slavonija.

 • Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
  Posjetio Titov muzej-tko sam?:

  Koliko smo do sad uplatili zar članstvo u EU?