Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije poznat kandidat HDZ-a

Plenković o suradnji HDZ-a s Bandićem: 'Ta je teza iritantna! Kriva je i netočna'

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sastanka s parlamentarnom većinom
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
04.02.2021.
u 13:33

S obzirom na to da se ministar Zdravko Marić spominjao kao potencijalni kandidat za gradonačelnika Zagreba, Plenković je ustvrdio kako ta opcija nije na stolu

Gospodin Vanđelić prihvatio je dužnost ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba i dobro da je prihvatio s obzirom na svoje menadžersko iskustvo. Kako je suradnja išla dalje, došla je na dnevni red mogućnost da se on kandidira. Moj je dojam da je bio vrlo zainteresiran za to. Što se dogodilo posljednjih nekoliko dana da je odustao, bilo bi dobro da sâm o tome nešto kaže. No, on ne želi o tome govoriti. Bili smo spremni podržati ga kao nadstranačkog kandidata. Imao je priliku više učiniti za Zagreb nego kao ravnatelj Fonda", rekao je Andrej Plenković danas govoreći o Damiru Vanđeliću koji ipak neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. 

"Ne znam tko pušta te informacije u medije. Netočno je da HDZ želi daljnju suradnju s gradonačelnikom, ta teza je netočna i za mene je iritantna toliko koliko je kriva i netočna", rekao je govoreći o Milanu Bandiću te dodao kako će HDZ odrediti kandidata u sljedećim tjednima. 

S obzirom na to da se ministar Zdravko Marić spominjao kao potencijalni kandidat za gradonačelnika Zagreba, Plenković je ustvrdio kako ta opcija nije na stolu. "Ministri imaju svoje dužnosti", rekao je. Na pitanje je li Mislav Herman onda jedini mogući kandidat, rekao je: "Nije Herman jedini koji može ići u utrku, sve ćemo vas izvijestiti." Osvrnuo se i na pandemiju koronavirusa te restriktivne mjere koje su još uvijek na snazi. 

"Bili smo vrlo razočarani što moramo donositi restriktivne mjere. Hrvatska nikad nije imala potpuni lockdown ni policijski sat. Mislim da smo kao društvo svjesni opasnosti. Mi ćemo prije 15. veljače staviti na stol ponovno sve opcije i vidjeti što se može popustiti ako okolnosti budu takve. Lijepo je vrijeme, ljudima je dosta, ali apeliram da ljudi budu odgovorni", rekao je. 

Govoreći o Martini Dalić, novoj predsjednici Uprave Podravke, rekao je: "Mi smo razgovarali o nekoliko opcija, no s obzirom na njezino iskustvo, smatrali smo da može u ovoj ulozi dati doprinos". 

"Ona je jučer dobila odluku Nadzornog odbora, ima zadaće pred sobom i godinu dana da pokaže što može učiniti s drugim članovima Uprave i radnicima", dodaje.

VIDEO Bivša dekanica Vesna Vlahović Štetić: Optužbe rektora Borasa su sramotne, čudi što nije tražio izjavu zlostavljane studentice

Komentara 31

SA
sargu123
14:08 04.02.2021.

Ne laži! Ako ti zafali koja ruka koalirati ćeš i sa kriminalcem i crnim vragom. Već viđeno.

JO
jorgen
14:19 04.02.2021.

Može Plenković provoditi gaslighting koliko god želi, ali mi s memorijom trajnijom od one u zlatne ribice itekako pamtimo kako se Bandić osokolio upravo nakon pregovora s Plenkovićem. Obojica su kronični, patološki lažovi.

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
13:53 04.02.2021.

Neki osvetoljubiv tip. Ne podnosi da mu netko nešto uvjetuje. Ne oprašta mu. U tom slučaju ga gazi i ocrnjuje. Kao sad Vanđelića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije