Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštre izjave

Plenković o Milanovićevoj kritici mjera štednje: Pa nije valjda to rekao?!

Premijer Plenković na potpisivanju ugovora o rekonstrukciji željeznice u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
28.07.2022.
u 17:33

Ja se nadam za njega da to nije rekao. Malo mi ga je onda žao. Mislim da baš nije najmudrije da predsjednik tako nešto kaže o Romima, o ljudima koji su isti kao vi i ja - rekao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je ustvrdio kako nije najmudrije da predsjednik države tako govori o Romima komentirajući njegovu izjavu da im treba prodati klima-uređaj koji hladi na 25 stupnjeva Celzija.

Predsjednik Milanović kritizirao je Vladin plan uštede energije, rekavši uz ostalo: "Ako ćete staviti klimu na 25, onda je radije prodajte Romima. Klima ne radi na 25", rekao je Milanović.

Upitan za komentar te izjave o klima-uređajima i Romima, Plenković je u Karlovcu izrazio nevjericu da je Milanović takvo što izjavio.

“To je rekao? Pa nije valjda to rekao? Ja se nadam za njega da to nije rekao", rekao je Plenković te dodao kako mu je žao Milanovića "ako je uistinu to izgovorio o Romima".

"Ja mislim da nije baš najmudrije da predsjednik države takvo nešto kaže o Romima koji su manjina u RH, koji imaju saborskog zastupnika, koji su ljudi isti kao vi i ja, nisu ništa drugačiji", rekao je Plenković u Karlovcu gdje je sudjelovao na sastanku Županijskog stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

Dodao je i da to nije jedino zbog čega mu je žao Milanovića.

Govoreći o planu uštede, rekao je da će se u Vladi u potpunosti pridržavati plana uštede koji su preporučili, uključujući klimatizaciju prostora na 25 stupnjeva.

"Mi ćemo se svega pridržavati, najbolje da se ne pridržavamo onoga što preporučujemo", rekao je Plenković.  

Video - Ministar Filipović o štednji plina

 

Istaknuo je i da će se podzemno skladište prirodnog plina Okoli do 1. listopada napuniti preko 90 posto. 

“Ta stvar ide normalno, Vlada je dala sva sredstva i jamstva HEP-u koji to radi", dodao je Plenković. Sada je, po riječima ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, podzemno skladište plina Okoli napunjeno s 51 posto kapaciteta.

Upitan za akciju Uskoka i policije koja je počela u srijedu, Plenković je odgovorio da je ministar unutarnjih poslova Božinović već dao o tome  izjavu, a on nema nikakvih saznanja o tom konkretnom postupku.

 "Sve treba istražiti, ako se zaista pokaže da je netko iz takvih razina i struktura MUP-a dijelio informacije okolo nekome tko je možda u situaciji da je zainteresiran, to treba najoštrije kazniti. To je loše ne samo u smislu kaznenog djela, ako se to dokaže i pokaže istinitim, nego je i jedan jako zabrinjavajući signal u pogledu povjerenja u sustav”, rekao je Plenković.

Što se tiče BiH, rekao je da “ćemo nastaviti naš dijalog”.

- Smatram da je ovo što je donio gospodin Schmidt malo i nedovoljno, da nije dobro ako je odustao od svog paketa kojeg je najavio”, kazao je.

Još jednom je osudio izjavu Bakira Izetbegovića.

- Katastrofalno. Koristi se retorika koja je potpuno neprihvatljiva - kazao je Plenković.

Komentara 11

DU
Deleted user
18:36 28.07.2022.

Koji raskos ovih zagrljenih, treba biti stvarno zaljubljen u osebujnog i cijele dane tu izmisljati bedastoce da ga se opere o d blata uz svesrdnu potporu robota!!

Avatar possibilis
possibilis
18:51 28.07.2022.

Nije, nije. Mislio je na Svedjane koji masovno pronalaze sekundarne bakrene sirovine po trafostanica. Ili na one koji se snalaze za armaturu s gradilista karlovacke obilaznice. Nesto od toga. 100%. SIguran sam.

LL
lijepa_li si
18:06 28.07.2022.

milanović nije otkrio toplu vodu kad je izrekao što je izrekao. ne smatram da je izrečenim ikoga uvrijedio. zašto se nameće licemjerstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije