Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI MAJ

Plenković o izlasku Reformista: Koalicija je stabilna. Svi drugi su čvrsto uz Vladu

Premijer Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Nacionalnog odbora HDZ-a
Zeljko Hladika/PIXSELL
12.07.2022.
u 17:13

Pozdravio je odluku slovenske vlade da ukloni žilet-žice s granice.

Premijer Andrej Plenković komentirao je aktualne političke teme iz brodogradilišta Trećeg maja.

- Ja sam za to da u politici budu oni koji dobiju mandat i povjerenje od naroda. Mi taj posao moramo učiniti apsolutno predano i kvalitetno, zakonito i na koristi hrvatskih građana i gospodarstva. Mi smo imali jedan ugodan sastanak koalicije. Čačić nas je počastio sa samoborskim kremšnitama koje su bile izvanredne - ispričao je.

Istaknuo je kako je koalicija stabilna.

- I prošli smo mandat odradili sa 76 ruku tako da meni to kao premijeru nije problem. Oni koji su izabrani u Sabor imaju pravo ga aktivirati. Mi ćemo funkcionirati normalno. Svi drugi su čvrsto uz Vladu. kazao je.

Pozdravio je odluku slovenske vlade da ukloni žilet-žice s granice.

- Dobro je da su donijeli tu odluku - ustvrdio je i napomenuo da nitko nije mogao od njega čuti povišeni glas kad je riječ o Sloveniji te da su radili godinama na relaksiranju odnosa između dvije zemlje. Podsjetio je na to da oko 1,2 milijuna Slovenaca ljetuje u RH, a da s druge strane brojni Hrvati idu zimi u Sloveniju.

Na pitanje tko je kriv za neuspjeh u Splitu, kazao je da puste njegovu izjavu od jučer. Podsjećamo, kandidat Centra Ivica Puljak pobijedio je u drugom krugu prijevremenih izbora za splitskog gradonačelnika HDZ-ovog nestranačkog kandidata Zorana Đogaša.

Upitan o nestranačkim kandidatima u Vladi, ustvrdio je: - Mislio sam da je HDZ porobio sve institucije i da ne možeš disati. Kad imamo nekoga tko nije iz HDZ-a, onda je to problem. Kome je to problem? Odakle je ta kreativnost? Imamo ljude koji vode ozbiljnu politiku. Mi se bavimo ozbiljnom politikom.

Govoreći o ministrici Mariji Vučković, ustvrdio je kako ona ima njegovo povjerenje te je poručio novinarima da pitaju o njezinom radu ribare i poljoprivrednike.

VIDEO: Policajka spasila dijete iz vozila u Puli: Provukla je ruku kroz prozor i uspjela otvoriti vrata

Komentara 23

Avatar antikomunist6
antikomunist6
17:39 12.07.2022.

Nisu bitni kreditni rejting ili pristup Eurozoni, nije bitan Pelješki most, nije bitan skori pristup Šengenskom prostoru - duboka država zna šutjeti kada ih nešto zaboli.

ML
Mladjan
18:44 12.07.2022.

Bez Čačića , koalicija će biti još stabilnija.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
17:54 12.07.2022.

Normalno je da onaj koji Hrvatsku svakim danom gura sve dublje u Europu i udaljava se sa balkana da ima protivnike, zna se i tko su oni. Čudim se da svi oni koji su bucaju u prsa Hrvatska, da stoje iza onih koji su otvoreno protiv Hrvatske i Hrvatskih vrijednosti. Nema veze, za koji dan spajamo Hrvatsku sa Pelješkim mostom ma šta siktali i tomaševići i puljci i slični

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije