Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Hršak

'Pitanje je pakosno, a trošenje novca u krizi je i oholost'

Damir Hršak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSEL
07.11.2013.
u 17:00

Kao teolog kažem da nikome s malo kršćanske ljubavi i milosrđa ne bi palo na pamet da se bori za takvo što

Damir Hršak iz Hrvatskih laburista teolog je i profesor je na Metalurškom fakultetu u Sisku te se otvoreno deklarira kao homoseksualac.

Treba li provesti referendum?

Držim da je to pitanje protuustavno jer Ustav jamči ravnopravnost svih građana, a ovako izgleda kao čista pakost – zašto bi još netko imao ono što ja imam.

Ugrožava li ljudska prava?

Da, ugrožava ljudsko dostojanstvo jer ta pakost ima dalekosežne posljedice. Kao teolog kažem da nikomu s malo kršćanske ljubavi i milosrđa ne bi palo na pamet da se bori za takvo što. Ne samo da je ovaj referendum moralno zlo već je i razbacivanje novca u ovakvoj situaciji oholost.

Vladajući su protiv referenduma, no u zakonu stoji da brak čine žena i muškarac te se radi poseban zakon za homoseksualce kojim im se dopušta životna zajednica?

Taj je zakon golem korak naprijed. Bitno je da ljubav dvaju bića bude zakonom zaštićena. Nije bitno kako se zove.

Zašto je onda problem da definicija s muškarcem i ženom uđe u Ustav?

Zato što je pakosno na taj način pokušati prikazati manje vrijedna bića, potrošnja novca je oholost, a samo pitanje antihumano i antikršćansko.

Željka Markić: Vrijeme je za demokraciju i prvi referendum koji su zatražili građani

Željka Markić iz inicijative “U ime obitelji” smatra da predstavnici aktualne vlasti sramote sve birače koji su im na prošlim izborima dali glas i doveli ih u poziciju da građanima uskraćuju pravo na referendum, donošenje informirane odluke o referendumskom pitanju te da uporno pritišću Ustavni sud stavljajući sebe iznad naroda, zakona i Ustava.

– Očekujemo da Hrvatski sabor raspiše referendum i da konačno birači imaju priliku reći što misle, treba li u hrvatski Ustav ući odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Svi su uvjeti ispunjeni, referendumsko pitanje je u skladu s Ustavom i obje temeljne konvencije o ljudskim pravima čiji je potpisnik RH. Sad je konačno vrijeme za demokraciju – da se održi prvi referendum koji su zatražili građani – kazala nam je Markić na pitanje kako komentira jučerašnju raspravu.

>> 'Referendumska odluka građana je obvezatna'

– Očekujemo i da predstavnici aktualne vlasti prestanu zlorabiti javni prostor za jednostranu kampanju protiv referenduma. U utorak je naš medijski tim nabrojio 30 članaka, TV priloga i tekstova koji su ponavljali stavove aktualne vlasti, a jučer su se toj propagandnoj hajci pridružili i saborski zastupnici Kukuriku koalicije – rekla nam je Ž. Markić.

Komentara 21

Avatar Habsburg
Habsburg
20:02 07.11.2013.

Teolog na metalurgiji? Halo? Jeli ovo ozbiljan clanak?

HR
HR4ever
19:38 07.11.2013.

Tesko je zastupati teologiju....kad je nastrani uzitak sladi.....

BA
Basilius
18:41 07.11.2013.

"kao teolog kazem...", a ja ti kazem, tebi teologu da je Istina iznad tebe. Jadnice jedan, zasto prkosis Bogu i ljudima koji vjeruju u Objavu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije