Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Markić

'Ja sam protiv bilo čije diskriminacije'

markic
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
06.11.2013.
u 20:26

– Na ovaj način štiti se pravo naroda da onemoguće političare, koji stalno nastoje manipulirati ovim referendumom, da postignu nasilno redefiniranje braka – kaže Markić.

Današnja rasprava o raspisivanju referenduma na kojem bi građani trebali odgovoriti jesu li za to da se brak Ustavom definira kao životna zajednica muškarca i žene posvađala je Sabor. Saborski zastupnici šamarali su se uvredama, ali ne samo na stranačkoj osnovi nego su pale i teške riječi na račun inicijative U ime obitelji, koju vladajući smatraju duboko diskriminatornom i antiljudskopravaškom.

Zbivanja u Hrvatskom saboru i izjave saborskih zastupnika komentirala je predstavnica U ime obitelji Željka Markić za RTL Danas.

– Riječ je o nastavku kampanje protiv referenduma koja je počela na blagdan Svih svetih, koja traje već nekoliko dana, a tijekom koje Vlada zajedno s provladinim udrugama i dijelom onih koji je podržavaju uporno zloupotrebljava javni prostor. Otežavaju biračima da donesu informiranu odluku i zaokruže odgovor na referendumu, kazala je.

– Na ovaj način štiti se pravo naroda da onemoguće političare, koji stalno nastoje manipulirati ovim referendumom, da postignu nasilno redefiniranje braka, objasnila je svoj stav Markić i dodala kako je ona protiv bilo čije diskriminacije, pa i protiv diskriminacije osoba koje odluče živjeti homoseksualnim životnim stilom.

O današnjoj izjavi HNS-ovca Igora Kolmana kako je inicijativa U ime obitelji prljavi pokret, Markić je kazala kako Kolman očito misli da je iznad zakona i Ustava, kao i neki drugi članovi njegove stranke.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> 'Ovdje je riječ o prljavom političkom pokretu!'

Komentara 84

Avatar Django
Django
21:52 06.11.2013.

Znam da nema veze sa temom članka, ali možda netko pametan u redakciji ipak ovo pročita. Uspio sam nekim čudom, nakon bezuspješnih pokušaja na nekim drugim člancima, pristupiti mogućnosti da ostavim komentar pa koristim priliku da poručim redakciji kako je ovaj novi izgled online izdanja, kao i pristup komentarima, čista katastrofa. Zanima me čiji je to potomak dobio dobre novce da osmisli ovaj web kaos, igrajući se "web designera". GOSPODO IZ VL, OVO JE UŽAS!!!!!TOTALNI KAOS!!!!

ZL
zlikavac
20:51 06.11.2013.

jako loš vam je ovaj sistem za komentare moram priznati

NE
NebitanTJ
20:58 06.11.2013.

Što stalno namećete da smo u problemima, da ne trebamo razmišljati o ovome sada u ovim vremenima? Kakva je to logika? Što to znači? Da nam ova Vlada može ispenetrirati u Zakon što god hoće, a mi moramo šutjeti jer je kriza?! Vjerujte, uplatit ću u državni proračun 1000 kn za ovaj referendum i pokazat ću da mi nije problem dati novac za nešto do čega mi je stalo. A stalo mi je da se oko mene makne bagra koja upire prstom u loše i govori mi: "Uzmi! Probaj! To je dobro!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije