Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cesar za večernji list (4)

Pas u stanu ima manje prostora za trošenje energije pa su važne šetnje

šetnja psa
Foto: Thinkstock
25.09.2014.
u 17:00

U kolumni koju piše za čitatelje Večernjeg lista šaptač psima Cesar Millan savjetuje kako živjeti sa psom u gradu

Cesar Millan 1. listopada u zagrebačkoj Areni pokazat će kako on radi sa psima. Do tada, čitateljima Večernjeg lista savjetuje:

Dolaskom psa u vaš život te željom da ispunite njegove potrebe često se mijenja vaš životni stil. Život u gradu posebice je izazovan – neke zgrade imaju strogu politiku zabrane držanja ljubimaca, neki gradovi protive se pojedinim pasminama, a ponekad stanodavci inzistiraju na sigurnosnom pologu. Donosim vam nekoliko korisnih savjeta o životu u gradu sa psom:

Ako imate psa i planirate se seliti, uzmite si dovoljno vremena kako biste pronašli susjedstvo koje će odgovarati vašim potrebama te potrebama vašeg psa. Za pronalaženje "pet friendly" okoline potrebno je vrijeme i strpljenje. Odlična lokacija bila bi ona blizu parkova, u blizini vašeg posla te rekreativnih aktivnosti koje tražite. Istražite sva potencijalna susjedstva kako biste bili sigurni da odgovaraju vašim potrebama te potrebama vašeg psa. U tome vam može pomoći vaš trenutačni veterinar, prijatelji i obitelj. Zapamtite da selidba može biti velika promjena i za vas i za psa. Život u gradu obično znači da će vaš pas u stanu imati manje prostora za trošenje energije, stoga je važno da prilagodite svoju rutinu vježbanja sa psom, a redovite šetnje vrlo su važne. Upamtite i uvijek prakticirajte tri principa: vježbu, disciplinu i pažnju, posebice tijekom selidbe u grad. Nevezano za okolinu, primjena ovih principa omogućit će vam sretan i zdrav odnos. Želim vam svu sreću sa selidbom!

>>Cesar Millan za Večernji: Pripremite psa na dolazak bebe

>>Cesar Millan za Večernji: Strah od psa je stvaran, hrabro je suočiti se s njim

>>Vaš pas grize i ne prestaje lajati? Onda je ovo show za vas!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije