Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLEMIKA

Partizansko dijete predsjednik RH

26.07.2006.
u 18:51

Partizanska su djeca u Jugoslaviji imala privilegije i nisu mislila na Hrvatsku, danas u Hrvatskoj imaju novac i moć, s nostalgijom misle na Jugoslaviju i sprdaju se s Hrvatskom. Ne sva takva djeca, ali svakako ona na čelo koje se neki dan ("Drske neistine kolumnista Pavičića", "Večernji list", 25. 7.) stavilo partizansko dijete predsjednik Stjepan Mesić. To nam se dijete nedavno narugalo izjavom da partizanska djeca u Jugoslaviji nisu imala nikakvih privilegija, a sada se u lice javnosti smije zaključkom da "u današnjoj Hrvatskoj nitko ne vodi nikakvu hajku na djecu braniteljsku".

Ono što vidi cijela Kroacija, to su za naše partizansko dijete na predsjedničkom položaju "činjenične nezgrapnosti". Ako "u današnjoj Hrvatskoj nitko ne vodi nikakvu hajku na djecu braniteljsku", tko to onda po medijima vitla batinom? Dobro, nek to budu moja priviđenja, ali otkud onda masnice po leđima branitelja i njihove djece!?

Zbog toga što sam napisao da je Titova Jugoslavija bila velika povlastica za partizansku djecu, partizansko dijete predsjednik Hrvatske pronašlo je da se u "svojim tekstovima nerijetko ruga(m) zdravom razumu". Ja se rugam zdravom razumu, a gospodin koji piše da djeca pokojnih partizana "nisu imala velike privilegije, već su uživala određene pogodnosti" zdrav razum slavi.

Kao okorjelog polemičara malo me što može zateći, no uvijek se ponovo ugodno iznenadim kad vidim kako se šeptrljala koja se upuštaju u nešto čemu nisu dorasla obvezno sama raskrinkaju. Meni se predbacuje da se rugam zdravom razumu, a predbacivač tvrdi da partizanska djeca nisu imala privilegije, nego pogodnosti!

Već mi se zamorno osvrtati na moju partijsku prošlost u koju se svaki moj ubogi protivnik zaleti ko tele u šarena vrata. Ipak, u dvije riječi: malo me čudi što partizansko dijete s Pantovčaka o toj prošlosti ne govori s više pijeteta. Naime, kao sekretar sam u Partiju primio mladu suradnicu Kulturne rubrike Vjesnika Maju Razović i tako joj pomogao u političkoj karijeri koja ju je odvela čak do Pantovčaka, gdje danas, u društvu partizanske djece, partizanskih tatica i djedica, radi kao Predsjednikova savjetnica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije