Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dotakli se nekoliko tema

Papa Franjo u privatnu audijenciju primio Angelu Merkel

Papa Franjo primio Angelu Merkel
Reuters/Pixsell
17.06.2017.
u 15:25

Papa i kancelarka su se "složili da je posebnu pozornost potrebno usmjeriti na odgovornost međunarodne zajednice u borbi protiv siromaštva i gladi, globalne prijetnje terorizma i klimatskih promjena", precizira se u priopćenju.

Papa Franjo je u privatnu audijenciju primio njemačku kancelarku Angelu Merkel, s kojom je razgovarao o aktualnim međunarodnim zbivanjima, između ostaloga o terorističkoj prijetnji i klimatskim promjenama, priopćio je Vatikan.

Papa i kancelarka su se "složili da je posebnu pozornost potrebno usmjeriti na odgovornost međunarodne zajednice u borbi protiv siromaštva i gladi, globalne prijetnje terorizma i klimatskih promjena", precizira se u priopćenju.

Papa Franjo primio Angelu Merkel
1/22

Merkel, koju je Papa primio četvrti put, s njim je razgovarala četrdesetak minuta i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa, posebice o sljedećem sastanku skupine G20 u Hamburgu u srpnju, na kojem će se razmatrati pitanja klime i energije.

Papa je, kako se doznaje, kancelarki Merkel izrazio žaljenje zbog smrti bivšeg kancelara Helmuta Kohla, kojeg je ocijenio "velikim državnikom".

Nakon audijencije Merkel se sastala s drugom osobom Vatikana, Papinim državnim tajnikom Pietrom Paolinom i Papinim "ministrom vanjskih poslova" monsignorom Paulom Gallagherom.

Njemačka kancelarka je rekla novinarima da je s Papom razgovarala i o problemu imigracije te da su oboje izrazili žaljenje zbog američke odluke o napuštanju Pariškog sporazuma o klimi.

 

Komentara 4

Avatar southman
southman
20:03 17.06.2017.

Nisu vrijedni komentara,...,izjava za javnost jedno a razlog susreta sasvim nešto drugo !

MI
miso
16:10 17.06.2017.

Cijenim oboje uglednika. Imam prijedlog da u realizaciju jedne od navedenih stvari, borbe protiv siromaštva, dođu zajedno u Hrvatsku na blokiranje jedne od bezbrojnih deložacija, koje ljude čine robovima - siromašnije od toga ne može biti. To će odjeknuti svijetom, uvjeren sam, i pridonijeti ispunjenju jednog od njihovih ciljeva!

Avatar mama mia
mama mia
13:52 18.06.2017.

Nije se morala laktašit ni poskakivati poslala molbu za audiciju papa Franjo je pozvao i to je to sve po protokolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije