Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolnica Čakovec

Pacijentu u bolnici pogreškom dali krv namijenjenu drugoj osobi: 'Dobio je temperaturu...'

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
02.05.2022.
u 21:27

Ravnatelj dr. Igor Šegović je od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta zatražio očitovanje i u bolnici će se u četvrtak  provesti Izvanredni unutarnji nadzor.

U subotu navečer na Odjelu ortopedije Županijske bolnice Čakovec došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi.

"Doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta transfuzijom je dana drugom pacijentu, kojemu ona nije bila namijenjena. Transfuzija je obavljena u 19.30 sati da bi sat vremena kasnije, u 20.30 sati, pacijent dobio temperaturu te se, radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije premješta u Jedinicu intenzivnog liječenja. Srećom dodatnih komplikacija nije bilo i pacijent je stabilan", izvijestila je bolnica koja je odmah događaj prijavila Ministarstvu zdravstva.

Ravnatelj dr. Igor Šegović je od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta zatražio očitovanje i u bolnici će se u četvrtak  provesti Izvanredni unutarnji nadzor.

- Pacijent, na sreću, nema nikakvih posljedica i osjeća se dobro. Čim sam dobio vijest o događaju, zajedno sam s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i ispričao se pacijentu, koji ne želi da s njegovim podacima izlazimo u javnost. Odmah sam o svemu obavijestio i Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, koji će se u četvrtak i obaviti. Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću. U ovom je trenutku najvažnije da je pacijent dobro i učiniti ćemo sve da se ovakve greške više ne ponavljaju - rekao je dr. Šegović. 

Video - Odjel pedijatrije Opće bolnice Sisak godinu dana nakon potresa ostao je zamrznut u vremenu

Komentara 10

Avatar miran.beri
miran.beri
23:11 02.05.2022.

Za ovaj Čakovec već postoji mnogo primjera loše prakse. Ovo bi lako mogla biti jedna od top nesposobnih bolnica u HR.

Avatar Zbregov
Zbregov
21:41 02.05.2022.

da, već duže vrijeme govorim da današnji i to priučeni automehaničari imaju veći stupanj radne etike i odgovornosti, umijeća, pedantnosti i profesionalizma od prosječnog javnozdravstvenog doktora-šintara....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije