Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravičan slučaj u zdravstvu

Zadarski političar pokazao fotografiju: 'Ovo je rana mog oca nakon 9 dana u bolnici! To se događa i drugima'

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Privatni album
1/4
05.04.2022.
u 13:58

Šokantno svjedočanstvo uslijedilo je vrlo brzo nakon sto je na sjednici županijske skupštine vijećnik SDP-a optužio pojedine zadarske liječnike da preko reda guraju svoje pacijente iz privatnih poliklinika

Otac mi se razbolio od korone. Iz zadarske bolnice poslali su ga u biogradsku, a tamo ga polupokretnog nisu okretali i sada je životno ugrožen s ranom na leđima promjera 20 centimetara, s bolničkom bakterijom i bojimo se najgoreg. Pokazao sam ovu fotografiju rane na platnu na županijskoj skupštini da se vidi kakav je zdravstveni sustav…

Ispričao je ovo za Večernji list Ante Rubeša, vijećnik Akcije mladih nakon sto je na županijskoj skupštini zadarske županije pokazao fotografiju rane oca koji je devet dana ležao u biogradskoj bolnici.

– Nitko ga očito nije okretao. Nema sestara, nema osoblja i to je užas i za mnoge druge. Pa da sam znao da nemaju madraca, ja bih im ga odnio. Sada sam odnio najbolji madrac na zadarsku pulmologiju za svog oca. Ovo je strahota ne samo za nas, jer ovo se događa mnogima – rekao nam je Ante Rubeša.

Šokantno svjedočanstvo uslijedilo je vrlo brzo nakon što je na sjednici županijske skupštine vijećnik SDP-a optužio pojedine zadarske liječnike da preko reda guraju svoje pacijente iz privatnih poliklinika na pretrage u opću bolnicu, te nakon što je drugi vijećnik AM izjavio kako se krade i materijal, pa čak i aparati iz bolnice.

O optužbama smo pitali i zadarsku policiju. Glavni čovjek zadarskog zdravstva odnosno osnivača bolnice jest zadarski župan Božidar Longin koji je izrazio žaljenje rekavši da je iznenađen i najavio je razgovore s ravnateljima zadarske i biogradske bolnice Čulinom i Kutlešom. Podsjetimo, zadarsko zdravstvo upravo potresa afera “krađe specijalizacije” za koju je mlada zadarska liječnica optužila bolnicu i sve dovela do suda, a prije nekoliko tjedana zbog tog slučaja u Zadar je stigla i inspekcija ministarstva zdravstva.

O svemu je u tom slučaju u kojem je kći voditeljice odjela neurologije dobila više bodova od liječnice koja je studirala kraće obaviješten i USKOK.

Ključne riječi

Komentara 30

WW
wwwcro
18:28 05.04.2022.

Stvarno žalosno. No ono što je ustvari ovdje tragično je upravo to da političari reagiraju na sve neprijatne i nerazborite događaje (od zdravstva pa do siromaštva) oko nas TEK ONDA kada se to tiče njih ili njihovih najbližih.

SE
Smeće ercegovansko večernji
14:20 05.04.2022.

Problem je što u bolnicama većinom na odjelu njege radi osoblje iz BiH, vrlo nesposobni, lijeni, bez motivacije.... Pogotovo iz ercgnojine. Vrlo iritantnog naglaska, ne poznaju Hrvatski jezik, upotrebljavaju krkanske riječi i dijalekt odronjenog kamenja koje se dokoturalo u urbanu sredinu...

DU
Deleted user
18:10 05.04.2022.

Radi se o standardnoj usluzi hrvatskog zdravstva. Ništa posebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije