Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pobjeda života: Ovo su majke koje su rodile dok su Zagreb tresli potresi

Djevojčice se se rodile u kratkom razmaku od svega dvadesetak minuta, Ivana je rodila Magdalenu, a Dijana je rodila Tesu. Obje su sa svojim kćerima i obiteljima poslijepodne otpuštene doma.
22. ožujka 2020. u 20:17 9 komentara 78468 prikaza
Foto: Večernji list

Uz svu strahotu koju je potres učinio Zagrebu, svaka vijest činila se strašnijom jedna od druge, a među njima je odzvanjala i ona da će trudnice morati roditi u autu u Petrovoj ulici. Te su trudnice Ivana Plivelić i Dijana Kos (na glavnoj fotografiji sa svojom obitelji), dvije mlade žene, trudnice kojima su trudovi započeli netom prije potresa. Obje će nam danas reći da se nakon ovoga porod više ne čini nimalo strašnim, a srećom i uz organizaciju te podršku osoblja Petrove donijele su na svijet svoje kćeri.

FOTO Strašne posljedice potresa: Ovako trenutno izgleda bolnica na Šalati

- Počeli su trudovi, ustala sam se i obukla, probudila muža i kad ćemo krenuti za Petrovu, potres! Sjeli smo u auto, mislila sam pričekat ćemo no puknuo mi je vodenjak. Kad je počelo ozbiljno boljeti morali smo krenuti, a u Petrovoj prizor… Trudnice s bebama vani, djeca u inkubatoru na cesti. Brzo nam je prišla medicinska sestra, rekla da se samo smirimo, ostanemo u autu i da je najsigurnije trenutno da rodim u autu – opisuje nam Ivana Plivelić svoje jutro.

Osoblje Petrove reklo im je tada i da nisu jedini, da je još jedna trudnica pred porod i da će isto morati roditi u autu te da će sve biti u redu. Tako su u dvorištu Petrove u svojem autu porod čekali ova žena i njezin suprug Zdravko, a u drugom autu isto su proživljavali Dijana Kos i suprug Marko.

- S vremenom su osposobili jedan dio zgrade iza glavne zgrade bolnice i pozvali nas, smjestili nas zajedno u jednu sobu i sve je prošlo u redu. Više me bilo strah potresa nego poroda, ali je čitavo osoblje odlično sve riješilo, bili su izvrsni, srdačni i sve je dobro prošlo. Dobro smo i mi i ostala dječica otamo – govori Dijana Kos.

Rodile su u kratkom razmaku od svega dvadesetak minuta, Ivana je rodila Magdalenu, a Dijana je rodila Tesu. Obje su sa svojim kćerima i obiteljima poslijepodne otpuštene doma.

Studenti studentskog doma Cvjetno naselje iseljavaju se iz svojih soba izmještaj u tijeku Iz Studentskog doma odlaze studenti, dolaze građani pogođeni potresom

- Nemam riječi dovoljno što se tiče sestara i doktora. U svemu tome oni su se ponašali kao da smo u najboljim uvjetima. Donijeli su nam za jesti, piti, nisu stvarali nikakvu paniku, samo su ponavljali da će sve biti u redu. Oko pet poslijepodne su nas pustili doma, dali nam upute, objasnili kome se javiti, uzeli su naše brojeve telefona i objasnili da je najbolje da idemo doma jer tamo više nije sigurno, a može doći još trudnica i potrebna je ta soba – govori Ivana.

Tako su uz sav horor, Zagrebu ujutro na svijet došle ove dvije djevojčice, žive i zdrave te svaka u svom domu s roditeljima i braćom.

Pogledajte fotografiju
U trgovini kupila gotov umak, a zbog onog što ju je dočekalo na tanjuru više nema apetit
Huawei
PROMO
Huawei Next Image: Inspirirajte svijet svojom fotografijom i osvojite vrijedne nagrade