Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTO

Strašne posljedice potresa: Ovako trenutno izgleda bolnica na Šalati

Foto: Večernji list
1/15
22.03.2020.
u 19:24

Najveća šteta je na odjelu ortopedije.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić izjavio je u nedjelju kako je u KBC-u nakon potresa situacija pod nadzorom, a najviše je stradala stara zgrada na Šalati.

Odatle su pacijenti privremeno izmješteni u zgradu Poliklinike koja je novije gradnje i sigurna je, dok su djeca iz Klinike za porode u Petrovoj zbrinuta u KB-u Dubrava, a trudnice u ostalim dijelovima bolnice koji su sigurni, rekao je Ćorušić.

"Radi ono što je najvažnije za funkcioniranje bolnice - medicinski plinovi, dostava plinova, elektroinstalacije i vodovod. Osobno mislim da oštećenja nisu velika, čekamo signale od Kriznog stožera da uz njihovu suglasnost vratimo pacijente na lokacije na kojima su bili. Sve pacijente koji mogu biti kod kuće i ne trebaju bolničko liječenje otpustili smo doma", kazao je Ćorušić.

GALERIJA: Ovako nakon potresa izgleda bolnica na Šalati

1/15

Međutim, od naših čitatelja i izvora iz bolnice na Šalati doznajemo da je stvarnost ipak nešto drukčija. Najveća šteta je na odjelu ortopedije. Vatrogasci su javili da je zbog potresa bilo i zatočenih osoba, a ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić potvrdio je da je ozlijeđeno jedno dijete na koje je pao dio krova. 

Tri snažna potresa, prvi jakosti 5,3, drugi jakosti 5,0 i treći jakosti 3.7 pogodila su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala štete u cijelom gradu. Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je epicentar prvog, zabilježenog iza 6,24 sata, bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba, šest kilometara jugoistočno od Kašine na dubini od deset kilometara.

 

Komentara 1

BA
Barbasmora
19:39 22.03.2020.

Hvala slovencima i srbima za brzu pomoc siromasnoj lipoj našoj domovini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije