Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dubinska analiza: ChatGPT piše presude, polaže ispite...

Ovo je najmoćnija tehnologija koju smo stvorili i širi se rapidno. Hoće li postati inteligentnija od čovjeka?

17.04.2023.
u 17:23

Kad bi se to dogodilo, to bi bilo prvi put u povijesti da postoji nešto inteligentnije od ljudske vrste. U tom slučaju bilo bi potrebno postići etičku ravnotežu između čovjeka i stroja. Zabrinuta skupina znanstvenika odaslala je dramatično upozorenje da bi umjetna inteligencija mogla preplaviti informacijske kanale dezinformacijama i zatražila da se na bar šest mjeseci prekine razvoj sustava te da se uspostave učinkovita regulatorna tijela za umjetnu inteligenciju

Komentara 2

Avatar Vecernji1971
Vecernji1971
19:57 17.04.2023.

Ja sigurno čitam pogrešni ChatGPT. Kad god pitam neko pitanje on izbaci neke površne, uopćene gluposti za koje je Wikipedia prava enciklopedija.

Avatar Radagast
Radagast
18:20 17.04.2023.

Mosh mislit... može biti korisno za sasvim određene ali s obzirom da joj je izvor podataka internet može biti i totalno netočno. A moguće opasnosti umjetne inteligencije je teško obuhvatiti, možda zaista završimo u nekim scenarijima kao u "Terminatoru" ili nekim sličnim varijantama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije