Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKALNA ZADRUGA

Ove godine nastavak gradnje zgrada za sindikaliste

zgrade dubovac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.03.2010.
u 09:11

Od pet planiranih zgrada tek je jedna potpuno, a druga djelomično useljena. Dvije još nisu ni započete, zbog problema s Hypom bankom i Sindikalnom štedno-kreditnom zadrugom.

Sindikalna stambena zadruga iz Zagreba planira ove godine nastaviti gradnju stambenih zgrada u karlovačkom naselju Dubovac. Prije osam godina ondje su započeli jedinstven projekt u Hrvatskoj - gradnju pet zgrada sa stanovima za članove Sindikata lokalnih dužnosnika i namještenika i njihove obitelji.

 Problemi s bankom

 Zbog problema s bankom koja ih je kreditirala i Sindikalnom štedno-kreditnom zadrugom s kojom su ušli u projekt, radovi su zaustavljeni prije dvije godine - prva je zgrada useljena, druga djelomično, treća je započeta, a četvrta i peta nisu.

 – Dobili smo spor s Hypo bankom s kojom smo imali ugovor o kreditiranju i koja nam je bez objašnjenja prestala isplaćivati novac, a budući da nismo gradili, nismo ni prodavali stanove, pa nismo mogli vraćati kredit. Zato su nam blokirali račun. Tužit ćemo ih i tražiti 65 milijuna kuna za nadoknadu štete koju smo pretrpjeli, jer s blokiranim računom nismo mogli graditi, isplatiti izvođače, a morali smo vraćati predujme za stanove koje nismo sagradili – rekla je Ruža Kovačić, predsjednica Sindikalne stambene zadruge iz Zagreba. Žalili su se i na presudu Općinskog suda u Karlovcu, po kojoj su izgubili sudski spor s Odvjetničkim uredom Marijana Hanžekovića, kome moraju isplatiti 4,5 milijuna kuna zbog četiri stana.

 Novac Vlade

 – Pregovaramo s Tempom, koji želi s nama nastaviti karlovački projekt. Za njega je zainteresirana i Vlada. Tadašnja ministrica Jadranka Kosor bila je na otvorenju gradilišta. Vlada je spremna dati četiri milijuna kuna za prodaju stanova članovima sindikata – kaže R. Kovačić. Osim zgrada na Dubovcu, najavila je i projekt gradnje stambenih zgrada u Grabriku i na Drežniku.

Komentara 1

NA
Naqshbandi
12:57 03.03.2010.

Ova zgrada je samo jedan dokaz kako je u Karlovcu iz raznih razloga potpuno zaustavljena stambena izgradnja. U susjednoj ulici Herta Turze također je započeta izgradnja stambene zgrade na zemljištu koje je Grad prodao neodgovornim investitorima, tako da smo umjestosto stambene zgrade dobili ogromnu baru (leglo komaraca) i odlagalište građevinskog otpada. Tako je od zahuktale stanogradnje ostalo samo devastirano zemljište,ali to je Karlovac, u kojem se samo najavljuju velebni projekti od kojih mnogi nikad nisu ni započeti a kamo li završeni, za što djelom krivicu snosi i Gradska uprava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije