Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stotine poginulih

Pojavile se satelitske snimke. Otkrile uzrok razornog tsunamija?

Foto: Twitter screenshot
23.12.2018.
u 21:56

Na snimkama se vidi kako se dio vulkana urušava a prema nebu se diže oblak pepela, što znači da tsunami nije prouzročio potres

Pretpostavljalo se da su tsunami, koji je pogodio u subotu navečer indonezijske otoke Javu i Sumatru, prouzročila podvodna klizišta koja je vjerojatno pokrenula erupcija vulkana Anak Krakatau, a sada se ta tvrdnja pokazala točnom.

Naime, na Twitteru su se pojavile satelitske snimke radara za snimanje površine Zemlje Sentinel 1 Europske svemirske agencije koje sada to i potvrđuju. Na snimkama se vidi kako se dio vulkana urušava, a prema nebu se diže oblak pepela, što znači da tsunami nije prouzročio potres kako se nagađalo.

Tsunami je usmrtio 222 osobe, a njih 843 je ozlijeđeno.

>> Pogledajte video Indonezije nakon tsunamija

Ključne riječi

Komentara 3

LA
Lana39
17:38 24.12.2018.

Strašno! Siroti ljudi! 😔

Avatar maxist
maxist
22:40 23.12.2018.

škrnicl kuće...šatori na metar od crte plime......čudo da ima živih.......

Avatar Shaleonna
Shaleonna
00:25 24.12.2018.

Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Idu na ==> www.3xDate.top

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije