Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši kadrovi

Ostojić: Grbić odlazi u mirovinu, Borovec na 'stazi slonova'

'15.06.2011. Visoka, Zagreb - U drzavnoj rezidenciji u Visokoj ulici odrzan je sastanak Vijeca za nacionalnu sigurnost. Oliver Grbic Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
1/3
02.03.2012.
u 08:00

Žargon – Kad MUP-ov operativac prestane raditi, postaje savjetnik. To je staza slonova, objasnio je Ostojić.

"Nemam komentara", jedino je što je u četvrtak bivši ravnatelj policije Oliver Grbić odgovorio na informaciju da odlazi u mirovinu, a što je u intervjuu za Media servis otkrio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Je li Grbića, koji je na prvoj sjednici Vlade razriješen s dužnosti ravnatelja, a potom imenovan savjetnikom, iznenadila činjenica da je njegovu odluku javnosti prenio ministar Ostojić, a ne on sam, nije se moglo dokučiti ni iz boje glasa jer Grbić nije želio razgovarati telefonom, nego se komunikacija odvijala putem njemu dražeg SMS-a.

Opterećen aferama

– Za nekoliko mjeseci i ne znam točno koliko je to dana, ali varijanta je da bi želio otići u mirovinu koja mu pripada nakon dugogodišnjeg staža u policiji – odgovorio je Ostojić na pitanje o Grbićevoj budućnosti, dodavši da time odgovara i na pitanje o tome zašto se bivši ravnatelj policije i neki drugi u MUP-u nalaze na savjetničkim mjestima.

Grbić se dosad nije izjašnjavao o svojim planovima, jednako kao što i sada šuti, no početkom godine u optjecaju je bilo nekoliko varijanti, od odlaska u mirovinu, preko privatnog biznisa do odlaska na "privremeni rad" u inozemstvo, što se činilo najmanje izglednim. Sigurno jest da je Grbić bio i te kako svjestan da za njega, barem na dužnostima koje bi mogle zadovoljiti njegovo iskustvo i ambicije, u MUP-u više nema mjesta.

Nakon silnih afera koje su se povezivale s njegovim imenom i djelovanjem kao prvog policajca države – od Polančecove optužbe da je inicijator anonimnih kaznenih prijava protiv čelnika SDP-a, Linićeva prozivanja "Olivera" zbog slučaja riječke Tržnice, provaljenih tajnih mjera u slučaju Tadić pa do skandala iz privatnog života i optužbi za namještanje koje mu je uputio bivši suprug novinarke Dijane Čuljak, s kojom je Grbić u bliskoj vezi, Grbić je izgubio svu vjerodostojnost.

Ima pravo birati

Što planira sa svojim savjetnicima, koje je naslijedio od bivšeg ministra, Ostojić je objasnio rekavši u intervju da je "to sustav u kojem se, kad netko u policiji prestane operativno raditi, prebacuje u savjetnike", pri čemu je, da bi bio što slikovitiji, kazao da se u policiji to često naziva stazom slonova. Izrazio je nadu da će se za Krunoslava Borovca, koji je u Grbićevo vrijeme bio načelnik Ureda ravnatelja i zadužen za odnose s javnošću, a potom je i on postao savjetnikom, naći mjesto u sustavu jer je profesionalac. Pritom je dodao: "Ipak imam pravo birati svoje suradnike."

Krunoslav Borovec nije želio komentirati intervju ministra Ostojića, no ipak je izrazio zadovoljstvo što ga se prepoznaje kao profesionalca.

– Sustavu sam dao 20 godina i najmanje još toliko mogu raditi – kaže Borovec.

Komentara 36

DO
Dončura
08:09 02.03.2012.

Bilo bi super Borovca vidjeti da opet izvještava medije, čovjek je to radio odlično.

MI
mica1111
08:11 02.03.2012.

...pa kakva pak mirovina...čovjek jedva da je prešao 50 godina,još bi kravi rep mogao iščupati i u mirovinu... ...a stare,bolesne bake će sa70 godina...sram vas bilo...

VI
vidicmar
08:23 02.03.2012.

\"Grbić je izgubio svu vjerodostojnost.\" a koju vjerodostojnost ima Ostojić???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije