Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krajnosti u Americi

Sve je više ubilačkih pohoda, a oni na misi blagoslivljaju oružje

blagoslov oružja u SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
01.03.2018.
u 12:59

Ovi fanatici okupili su se u ruralnom području Pennsylvanije, u zaseoku udaljenom 160 kilometara od Philadelphije na dan kada su se djeca iz floridske škole vratila na nastavu nakon ubilačkog pohoda

Što mnogi Amerikanci misle o uporabi oružja, pokazali su vjernici iz Pennsylvanije koji su u srijedu na misi u crkvi pod nazivom "Utočište svjetskog mira i ujedinjenja" u Newfoundlandu blagoslivljali oružje.

Stotine vjernika tako je u rukama držalo puške AR-15 te tvrde kako bi one spasile živote u nedavnom ubilačkom pohodu u floridskoj školi.

Ovi fanatici okupili su se u ruralnom području Pennsylvanije, zaseoku udaljenom 160 kilometara od Philadelphije i ovim su činom pokazali zbog čega se zapravo Amerika ne želi odreći slobodne prodaje oružja unatoč sve brojnijim masakrima.

Podsjetimo, Nickolas Cruz (19) prije dva tjedna u školi u Parklandu na Floridi u ubilačkom pohodu oduzeo je 17 života, no unatoč tome u Sjedinjenim Državama oružje je i dalje dostupno.

Štoviše, predsjednik Donald Trump na konferenciji za novinare predložio je obučavanje i naoružavanje profesora kako bi se spriječili budući incidenti.

Bizarna ceremonija dogodila se na dan kada su se učenici vratili u klupe škole u Parklandu, a glasnogovornica crkve kazala je kako je misa dogovorena prije pucnjave na Floridi. Osim oružja, na misi su blagoslivljali i brakove.

Učenici iz osnovne škole u blizini crkve bili su oslobođeni nastave kako bi ih udaljili od naoružanih parova, a ispred crkve okupila se nekolicina prosvjednika s natpisima ''Štujte Boga, a ne oružje'', no to nije omelo vjernike.

Inače, vlasnik crkve u kojoj se održala ceremonija jest Hyung Jin Moon, ekstremni desničar poznat po podršci uporabi oružja.

blagoslov oružja u SAD-u
1/15
Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
15:15 01.03.2018.

Americki krkani. Sacuvaj boze ....

RO
robertbruckner
20:27 01.03.2018.

Pravilno juhuuuuuuuuu, ilji mozda mora biti kak u europi gdje su teroristi i ubice naoruzani a gradjanima je to zabranjeno

Avatar imotska115
imotska115
13:24 01.03.2018.

Čim sam pročitao prvu rečenicu odma sam prestao čitati dalje. Ovaj novinar piše laži. Spominje Newfoundland u Americi. Ova provincija nema nikakve veze sa ovim vjernicima iz PA, to je provincija u Kanadi i tamo nema ovakvih luđaka kao što su Ameri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije